Populære sporter
All sport
Vis alt

Mener han ikke passer inn på RBKs midtbane: – Ikke noe vondt ment

Eirik Fure

Oppdatert 30/05/2020 klokken 17:21 GMT+2

Anders Trondsen (25) forteller hvorfor han ikke har funnet seg godt til rette på Rosenborgs midtbane. Fremtiden i Rosenborg kan være avhengig av at han omfavner rollen som klubbens venstreback.

Anders Trondsen

Foto: Scanpix

Anders Trondsen startet Rosenborgs treningskamp mot Bodø/Glimt på venstrebacken. Det kan fort være det som er nøkkelen til 25-åringens fremtid i Trondheim.
Den tidligere Sarpsborg 08-spilleren har vært i Rosenborg i underkant av tre år, men det er først denne sesongen han virkelig kan finne seg til rette i en posisjon over tid.

– Gått noen runder med meg selv

Det skjer i så fall ikke på midtbanen der han har briljert tidligere i karrieren, men på venstrebacken.
– Jeg har gått noen runder med meg selv. Jeg har hatt i tankene at det ikke er noen posisjoner med tanke på spillestil som passer meg veldig bra på midtbanen, sier en ærlig Trondsen til Eurosport.no
Trondsen mener Rosenborgs treer på midtbanen slik den er i dag gjør at han ikke får vist seg fra sin beste side.
– Jeg har lidt litt under det. Dyp blir for defensiv og jeg mister mye offensive kvaliteter som jeg er god på. Indreløper blir for høyt, forklarer han.
– Da kommer jeg aldri helt til min rett. Enkeltkamper kan gjøre at jeg er bra, men det blir mer opp til det enn spillestil. Det har jeg og Horneland vært åpne og ærlige om, sier han.
RBK-trener Eirik Horneland bekrefter overfor Eurosport.no at dette er noe de har snakket sammen om en stund.
– Vi har en god dialog med Trondsen og har hatt det over tid. Trondsen på midten er aller best som en av to sentrale. Da kommer han nok mest til sin rett på midten. Det kan være litt uvant for han å spille på midten i RBK. Vi testet han på venstreback og jeg synes han klarte seg veldig fint, sier Horneland etter Glimt-kampen.
– Han har potensial til å bli en god venstreback. Det er jeg ikke et sekund i tvil om. Han må omfavne den rollen mentalt og ønske å spille der. Han kan bli så god han bare vil, men vi må gi han litt tid, mener RBK-treneren.

Meling trolig på vei bort

Samtidig har det dukket opp en spesiell situasjon rundt Birger Meling. Venstrebacken er på utgående kontrakt og vurderes som interessant for flere klubber. Dermed har han en svært usikker fremtid i RBK.
– Når Birger ikke har signert ny kontrakt foreløpig var det egentlig et naturlig valg at det ble meg. Jeg skjønte egentlig at det kunne skje. Jeg er rask, god defensivt og har en fin fot. I tillegg har jeg venstrefot. Da trenger man ikke å legge sammen mer enn en pluss en, sier Trondsen.
Mot Glimt lørdag fikk 25-åringen en omgang på backen og løste det godt.
– Som jeg alltid har sagt: Det er lett å spille back, flirer Trondsen, og legger til:
– Det er litt uvant av og til. Så lenge vi har mye ball er det ikke noe problem. Det er når vi blir spilt lave og de løpene blir veldig lange at det blir litt verre og annerledes. Jeg synes jeg klarte å løse det bra. Det er den første kampen på en god stund, jeg har ikke spilt på lenge og det var i en ny posisjon. Jeg visste det var grenser for hvor dårlig det kan gå, sier han.

Har to uker på å avgjørelsen

Backposisjonen er ikke fullstendig ukjent for Trondsen. Han testet seg i fjor da Meling hadde karantene. Samtidig spilte han også back på landslaget under Per-Mathias Høgmo mot Portugal.
Trondsen hadde også en sesong som venstreback i Stabæk under Bob Bradley. I etterkant har det blitt hevdet at han kun forlot klubben for å slippe å spille i den posisjonen.
De påstandene er langt unna sannheten, mener Trondsen.
– Det i Stabæk hadde ikke så mye med venstrebacken å gjøre. Mange har snakket litt for mye rundt det. Det er ikke det som var hovedproblemet. Det er en grunn til at jeg fikk munnkurv, sier han, uten å ha et ønske om å gå inn på detaljer fordi han har lagt det bak seg.
– Sånn som det er nå er jeg innstilt på å gjøre en jobb der, sier han.
Den tidligere Sarpsborg 08-spilleren sier han fortsatt ser på seg selv som en midtbanespiller, men at det ikke er noe i veien for å gjøre en god jobb på venstresiden.
Han sier planen er at han skal bruke de to neste ukene til å kjenne på hvordan han opplever det å spille venstreback.
– Hvis det går ekstremt bra, må jeg selvfølgelig revudere sånne ting. Går det kjempebra får vi ta opp praten igjen.
– Man vil alltid lykkes der man er, men man ser mange eksempler på spillere som ikke passer helt inn i et system og sånne ting. Det er ikke noe vondt ment mot RBK, men det er mer som spiller at jeg ikke nødvendigvis passer helt inn. Jeg tror ikke jeg går bak ryggen til Horneland, sier han – og har rett i det siden treneren bekrefter at han er godt kjent med det Trondsen sier.
Trondsen nevner eksemplet med at Coutinho gikk til Barcelona uten å lykkes helt, men at brasilianeren deretter lyktes bedre i Bayern München.
– Det er mange eksempler på spillere som er gode og kommer til et annet system og kanskje ikke slår helt gjennom, sier han.

Trolig foran Meling i køen

Mot Glimt stilte Horneland med et sterkt lag fra start og rullerte etter hvert på nesten hele laget. Totalt var 18 utespillere i aksjon.
Trondsen har inntrykket av at han kan få klarsignal til å starte i Eliteserien og dermed henvise Meling til benken.
– Spiller jeg back, så spiller jeg. Det er jeg ganske sikker på. Selv om jeg ikke skal ta for hardt i, så tror jeg at så lenge jeg velger å spille back, så spiller jeg back. Jeg har en plan om å spille og har fått indikasjoner på at det kan bli en realitet. Det gjelder selvsagt ikke hvis jeg er krisedårlig, sier han.
Det vil i så fall gi Trondsen en mulighet til å spille seg varm i trøya før Meling eventuelt forsvinner i sommer.
Horneland sier det er stor interesse rundt Meling, men ønsker ikke å si om RBKs førstevalg på venstrebacken de siste årene kan bli henvist til benken på grunn av Trondsen.
– Sånne ting kommuniviserer vi ikke i media. Situasjonen rund Birger er veldig uviss. Trondsen har et kjempepotensial til å bli en veldig sterk back, sier Horneland.

Zachariassen: – Trondsen er en klassespiller

– Havner dere i en vanskelig situasjon hvis Trondsen ikke ønsker å spille back om to uker?
– Vi har god kontroll på det. Vi har en tett og god dialog med Trondsen. Han omfavnet rollen i dag, sier Horneland.
– Hva har du sagt for å få han til å være back?
– Vi har hatt en åpen og god dialog, vi har ikke prøvd å presse han i det hele tatt. Vi har latt han bruke tiden han trenger til å tenke seg om, forteller Horneland.
Matchvinner Kristoffer Zachariassen har latt seg begeistre av Trondsen på backen. De to hadde begge en fortid i Sarpsborg 08 før de kom til Trondheim.
– Trondsen er en klassespiller. Han kan bekle flere roller. Han er vanvittig kjapp og sterk. Det kan være han kanskje får brukt de egenskapene bedre på venstreback. I tillegg har han en venstrefot med høy klasse som kan dunke inn innlegg, sier «Doff »om Trondsen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame