• Vi sender begge U21-landskampene til Norge. Se Norge - Gibraltar fredag kl 18.00 på Dplay og Eurosport Norge og Nederland - Norge tirsdag kl 20.00 på Dplay og MAX. Sikre deg tilgang her!
– Det er vanskelig å se at det ikke er avgjort med den formen Glimt er i og den motgangen Molde har møtt på den siste tiden, sier fotballekspert Eline Torneus.
Med over halvspilt sesong bak seg ligger Bodø-klubben fortsatt ubeseiret på toppen på tabellen, og det historiske laget har i tillegg til å ta poeng banket inn mål mot motstanderne.
UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 PÅ 23:08
– Det er helt latterlig med målpoeng på Glimt! Tror aldri jeg har sett slike tall før på ett lag. Det er nesten litt for godt til å være sant det Glimt har levert i år, mener eksperten.

Mental smell

Det ble tidlig prat om gullduellen mellom nordlendingene og blåtrøyene fra Molde, etter at begge klubbene virket uslåelige i sesongåpningen. Det har derimot buttet litt i mot for romsdalingene, etter tapet mot Kjetil Knutsen og hans menn på Aspmyra i slutten av juli, og statistikken viser fem tap på de siste åtte kampene.
– Etter tapet borte mot Glimt har det gått litt tråere for Molde på bortebane, sier Torneus.
– Jeg tror de fikk seg en mental smell, selv om de sier de ikke ikke tenker på Glimt og gullkampen.

– Har avgjort kampen

Eurosports ekspert drar frem flere faktorer som hun mener vipper i gultrøyenes favør i kampen om det edleste metallet.
– Glimt har kontinuiteten, tryggheten og selvtilliten. Mens Molde rullerer mye fra start av og er preget av flere skader. Den tryggheten Glimt har, virker det ikke som Molde har i like stor grad, sier Torneus og legger til:
– Molde blir veldig sårbare uten sentrale spillere, og er avhengig av blant annet Bjørnbak og Wolff Eikrem som ikke er tilgjengelige, mens Glimt på sin side har 5-6 spillere som leverer til gull i hver eneste kamp. Så hvis vi da ser på totaliteten, så tror jeg Glimt har avgjort kampen om gullet.

Ingen dårlig sesong

Samtidig vil ikke Torneus kaste fjorårets seriemester under bussen, og mener det blir feil å kalle det en svak sesong av romsdalingen så langt.
– Det blir helt feil å si at Molde har en dårlig sesong. For vi sammenligner de med et lag som har en helt usannsynlig god sesong, sier eksperten.
– Det er bare synd for Molde at Glimt er så forbanna gode!
Har du sett denne?

Mener dette er sesongens lag etter over halvspilt serie

UEFA Europa Conference League
Glimt rystet Mourinho og Roma igjen – utlignet på dramatisk vis
04/11/2021 PÅ 21:54
Eliteserien
Klarer ikke forklare hva som skjedde: – Våknet og tenkte «er det virkelig sant?»
31/10/2021 PÅ 14:37