MOLDE / OSLO (Discovery):
I den særdeles viktige seieren borte mot Molde scoret han sitt første mål for sin nye klubb.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
– Det var veldig deilig. Jeg har hatt sjanser, men det har kjentes som at ballen ikke ville gå inn. Det var godt å komme i gang, sier Layouni til Discovery dagen derpå.
I en kamp ble han hvilt fra start på grunn av tett kampprogram, og ifølge trener Dag-Eilev Fagermo er svensken fortsatt ikke helt 100 prosent i kampform, etter et opphold i Egypt med lite spilletid og utsettelser her hjemme grunnet korona.
– Jeg er enig. På grunn av Covid hadde vi nesten ingen treningsmatcher, og det var en spesiell situasjon hvor jeg ikke har spilt så mye i Egypt. Det er lang tid. Så jeg tar en kamp av gangen og har tålmodighet, og prøver å komme i form.
– Jeg har mye å gå på, det kjenner jeg. I kampsituasjoner, på å komme inn i det med ordentlige kamper. Treningskamper gikk bra, men det er litt annerledes med konkurransekamper. En litt annen følelse.

Vil for mye

Selv lovet han «kaos på kanten» da han signerte. Vålerenga tok bronse i fjor, og nå var en av gullfuglene som var med på å skyte Bodø/Glimt mot toppen på vei inn i en allerede solid angrepsrekke med Aron Dønnum og Vidar Örn Kjartansson.
Forventningene ble skrudd til himmels. Kanskje litt vel høyt, også.
– Ja, at jeg skulle og levere på direkten, var kanskje litt vanskelig ettersom jeg ikke har spilt så mye og vært utenfor en stund, men jeg hadde høye forventninger til meg selv også. Når man merker at man ikke er der man egentlig skal være, blir man litt frustert og forsøker og vil for mye. Da går man seg fast, sier Layouni.
– Jeg må bare ha tålmodighet. Ikke tenke, bare spille.
Han er klar på at han rett og slett har prøvd litt for hardt. At han vil fikk vi et tydelig signal om da en flaske og en plaststol fikk gjennomgå da han ble byttet ut i en kamp tidlig i sesongen.
– Ja, jeg vil for mye. Jeg har gjort ting for vanskelig og utfordret til feil tid, noe jeg ikke pleier. Bare fordi viljen er der for å vise. Jeg må bare ta det «lugnt».

– Blåst opp i media

I en hovedstadsklubb, der suksessen i fjor har medført håp om mer, og en for en spiller som byr på seg selv i uttalelsene til media og er ekstravagant i stilen også utenfor banen, blir det både press og oppmerksomhet.
– Det er blitt litt press på grunn av media som har blåst det opp litt, men det er greit. Press skal man kunne håndtere. Det kan jeg håndtere. Men greia er at jeg må komme i form. Jeg må komme tilbake dit jeg var, å spille fotball og ha kontiniutet. Jeg kommer til å komme dit. Det vet jeg.
De ble løftet frem som den kanskje sterkeste angrepstrioen i ligaen av ekspertene, og sett på som en av de fremste årsakene til at Vålerenga skulle være med på å kjempe om tittelen denne sesongen.
Foreløpig er nylig landslagsuttatte Aron Dønnum den som har prestert best. Toppscorerfavoritt Kjartansson står foreløig med en scoring.
– Det er ikke noe vi prater om, men vi vet hva vi kan. Det er bare et tidsspørsmål før alt sitter. Vi må bare ha tålmodighet, være bedre i spillet og ikke tenke målpoeng. De kommer. Jeg har hatt sjanser, jeg kunne hatt fire-fem mål. Men ballen har ikke villet gå inn. Slik er det noen ganger, det er fotball, sier Layouni.

Borte bra, men hjemme da?

Etter først å ha tatt en tidlig ledelse på en bane de ikke hadde vunnet på siden 2010, opplevde Vålerenga at Molde snudde kampen tilbake etter to scoringer av venstreback Kristoffer Haugen.
Så snudde de den tilbake, ved Layouni og Dønnum.
– Det viser at vi har en sterk mentalitet, og at vi er et hardt jobbende lag også. Ikke bare offensivt, men vi er bra defensivt. Vi er bra mot lag som spiller fotball mot oss, det vet vi. Vi må bli bedre mot lag som legger seg, som Mjøndalen og Kristiansund. Vi må finne en løsning på det, sier Layouni, og tilføyer:
– Vi kommer til å løse det. Vi hadde samme problem med Glimt i 2019. Helt plutselig la lagene seg lavt mot oss og vi hadde «ingen aning». Vi jobbet med det på treningsfeltet og plutselig kjørte vi over lag.
Faktisk er det på bortebane de har prestert best poengmessig så langt, med to seirer og en uavgjort. Hjemme har de foreløpig ett tap og en uavgjort.
I neste kamp venter Sandefjord på hjemmebane. Svensken ser for seg noe lignende der.
– Jeg tror vi har lært oss det. Vi har sett på det og trent på det for å bryte ned slike lag.
Fagermo var høyt oppe etter borteseieren:

Råsterk VIF-seier: – Blir ikke noe «one man show» som med Glimt i fjor

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51