Smittevernstiltakene på Østlandet gjør at blant annet Vålerenga ikke har mulighet til å trene sammen som et lag. Mandag diskuterte Eliteserie-klubbene og NFF hva som kan gjøres, dersom situasjonen vedvarer.
Dersom de strenge smitteverntiltakene i Oslo videreføres også etter 31. januar, må trolig noe gjøres på vegne av toppfotballen på Østlandet.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
14/08/2022 KLOKKEN 18:45
– Det kan ikke fortsette sånn over så lang tid uten at det får konsekvenser for konkurransen. Rosenborg får lagt ned 20 økter mens vi settes på vent, det kan ikke vare så lenge, sa Vålerenga-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til Eurosport tidligere onsdag.
Lillestrøm er et annet eksempel på et lag som ikke kan ha alle spillerne til stede på trening, inkludert hovedtrener Geir Bakke, ettersom de bor i Oslo, Moss eller i andre områder i såkalt lock down.
I Trondheim er smittesituasjonen annerledes enn i hovedstaden og området rundt. Der trener Rosenborg som normalt.
Klubben har foreløpig ikke tatt stilling til en eventuell nedstengning også der. En nedstenging som i så fall ikke skyldes økt smittepress i Trondheim-området.
– Jeg tenker at det helt sikkert vil bli gjort en god vurdering av Forbundet. Nå er det en ganske spesiell situasjon på Østlandet, der nesten alt er stengt. Det håper og tror jeg blir kortvarig. Og så er det ting man må se på, som fair play, for eksempel. Vi skal ha et nytt møte på fredag, så da får vi se, sier daglig leder i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug, til Eurosport.
Ett scenario som ble diskutert, var at all toppfotball må stenges ned, i solidaritet med de berørte klubbene.
– Jeg tenker at det er mange tiltak som kommer før det. Vi har mange steg og mange tiltak som bidrar til at vi skal kunne komme i aktivitet, sa Ingebrigtsen.
Eurosport har vært i kontakt med Einar Håndlykken, daglig leder i Odd, angående temaet som skal ha blitt diskutert.
Odd-lederen leverer følgende respons:
– Det har lenge vært utfordrende tider hvor ulike klubber er blitt rammet av korona. Men Odd var utvilsomt den Eliteserien-klubben som ble rammet hardest av korona i høst og vi røk flere plasser nedover på tabellen.
– Nå er det over to måneder til seriestart, da vi ble rammet var vi midt i sesongavslutningen, sier han og lister opp noen punkter:
– Vi fikk:
* Fem kamper på 13 dager
* Ti dager i karantene uten fellestrening mens alle andre lag trente for fullt
* Kamp mot Kristiansund under 48 timer etter at vi var ute av karantene og hvor tre av våre startere fortsatt var i karantene
– Vi ba ikke de andre lagene i Eliteserien om å droppe trening i solidaritet med oss da dette rammet oss. Og ingen klubber tilbød seg å droppe trening i solidaritet med Odd. Det er vel svar godt nok fra oss.
Direktør for toppfotball i NFF, Lise Klaveness, har ikke besvart Eurosports henvendelser.
Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
14/08/2022 KLOKKEN 18:44
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
13/08/2022 KLOKKEN 16:33