STAVANGER (Eurosport.no):
– Starten har vært altfor dårlig. Vi har fått for lite poeng og sluppet inn for mange mål. Så vi har mye å rette på og det håper vi å starte med mot Haugesund, sier Viking-trener Bjarne Berntsen før kampen mot Haugesund.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
Viking står med fem poeng på åtte kamper og har ikke fått den seriestarten de ønsket etter cupgull og en femteplass i serien i fjor. Berntsen er klar på hva som mangler.
– Jeg savner først og fremst den stabiliteten i prestasjonene. Det har variert altfor mye fra kamp til kamp og i kampene. Noen ganger er vi gode i første omgang og noen ganger er vi gode i andre omgang, men vi har ikke spilt en god kamp i to omganger ennå. Også har vi sluppet inn altfor mye mål, sier han.
I kampen mot Molde ble det fem baklengs for de blåkledde. Eurosports ekspert, Joacim Jonsson, sa dette om Viking etter tapet for Molde:
– Et problem med Viking først og fremst er at de ikke klarer å true motstanderen. De er ikke noen trussel offensivt i banen, så motstanderen må nesten ikke forholde seg til dem. Vi snakket jo om det før sesongen; er Viking-forsvaret godt nok for å være i Eliteserien? Og da fikk vi jo nesten på pukkelen. Men i år ser vi det, for når blir det satt press på forsvaret til Viking, på Vikings defensiv, at motstanderen tør å flytte mye mer folk og da sliter de enormt, sa Jonsson.
Se hele videoen med Jonsson her:

Vikings store problem: – Det brenner litt i Stavanger nå

Konfrontert med uttalelsene til Jonsson, svarer Berntsen dette:
– Vi har skapt sjanser og scoret mål i de aller fleste kampene. Selv så synes vi at det er mye viktigere å være solide og ta tak i det defensive, å være solide der. For vi vet at vi alltid skaper sjanser og scorer mål. Jeg er mye mer bekymret for at vi har sluppet inn så mange mål.
Viking-treneren forstår at det kommer kritikk og reaksjoner etter sesonstarten de har hatt.
– Selvfølgelig. Du får alltid kritikk når resultatene er dårlig og under de forventningene som man hadde, så det lever vi godt med.
– Tror dere at dere klarer å snu dette?
– Ja, svarer Berntsen kontant.
Se intervjuet med Viking-treneren her. Saken fortsetter under:

– Jeg savner først og fremst den stabiliteten i prestasjonene

– Elendig

Også Veton Berisha er klar på at sesonstarten har vært for dårlig.
– Den har jo vært dårlig. Vi sitter med fem poeng på åtte kamper, så det er ikke noe å legge skjul på. Den har vært elendig og sånn er det, sier han til Eurosport.no.
Som svar på Jonssons uttalelse om at de ikke er en trussel offensiv, svarer han:
– Vi skaper jo ikke veldig mye. I enkelte kamper har vi skapt litt mer enn andre, men mot Molde så var vi ikke så mye frempå. Vi hadde 1-2 muligheter og det er det.
Se hele intervjuet med Berisha her:

Forstår kritikken: – Sesongstarten har vært elendig

– Ikke fått erstattet de godt nok

Før sesongen mistet Viking to av nøkkelspillerne; Zlatko Tripic som gikk til den tyrkiske klubben Göztepe og Kristian Thorstvedt som gikk til Genk. Tripic stod for fem scoringer, mens Thorstvedt scoret ti mål for klubben forrige sesong.
– Jeg har gjentatt det flere ganger, men man erstatter Tripic med de Lanlay, som nesten ikke har spilt fotball. Ja, han er lokal, men det hjelper ikke bare det. Bare det at han er lokal, er ikke en grunn nok. Så erstatter man Thorstvedt, nå er det andre posisjoner da, men med Berisha, som ikke er den samme poengspilleren, sier Jonsson, og legger til:
– Den offensive trusselen har forsvunnet i dette laget. Man har ikke laget like samlet, den ydmyke homogene biten, hardtjobbende Viking-laget savner jeg litt, sa han.
Berntsen innrømmer at det har vært vanskelig å erstatte Thorstvedt og Tripic.
– Nei, vi har ikke fått erstattet de godt nok ennå. Det har jo vært sånn at den som i utgangspunktet var tiltenkt å erstatte Zlatko var Yann-Erik, men han har ikke vært spilleklar ennå på grunn av skade. Så det har vært vanskelig å erstatte to så markante ledertyper som Zlatko og Kristian, det har det. Og ikke minst det at de produserte mye mål og målsjanser.
– Noe du håper å få inn?
– Nei, vi håper jo selvfølgelig at de som er her skal vise at de kan ta det steget. Det er de som er mitt fokus.
Kan Viking snu trenden mot Haugesund? Se kampen fra kl. 20.30 på Dplay og TVNorge!
Fikk du med deg denne?

– Har vært vanskelig å erstatte to så markante ledertyper

Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02