LARVIK / OSLO (Eurosport.no):
– Først og fremst er det fordi, jeg vet ikke om jeg skal si skjærte seg, men det ble vel ikke den opplevelsen jeg hadde håpet med gamletreneren i Finland. Da var det greit å komme hjem, siden det, mildt sagt, ikke gikk slik det skulle, sier Haakenstad til Eurosport.
Eliteserien
Kandidat årets mål: Thomas Lehne Olsen
10 TIMER SIDEN
26-åringen er fra Horten, og har vært innom Sandefjord tidligere, før han reiste videre til Fram Larvik. I forkant av 2017-sesongen hentet Arne Erlandsen ham til Lillestrøm.
Før inneværende sesong ble det klart at han ikke skulle fortsette karrieren på Åråsen, og igjen ble han hentet av Erlandsen, som nå er trener i finske KuPS.
– Livet i Finland var bra, og jeg trivdes godt i byen og med det som er rundt. Men det er klart at når du er der for å spille fotball, og er blitt hentet av gamletreneren og skal være der og spille fast og gi gass, og det skjærer seg, er det klart at livet generelt blir litt dårligere også. Så da var det fint å kunne vende nesen hjemover og gi gass her i stedet.
For det er ikke blitt all verdens med spilletid for backen under Erlandsens ledelse.
– Det ble definitivt ikke det, så vi må kunne si at dette er en slags kickstart for å slå tilbake igjen, sier han om Sandefjord-returen.
– Hva var det som skjedde da?
– Jeg vil ikke utlevere for mye. Vi kan vel bare si at Arne har gjort mye for meg i min karriere, men denne gangen har jeg ikke så mye pent å si om det som har vært. Jeg tror vi bare lar det ligge med det, sier han til Eurosport i vinden på Sporty ILs gressbane omtrent midt mellom Sandefjord og Larvik.
Arne Erlandsen KuPS ligger plassert som nummer to i den finske ligaen, to poeng bak HJK med en kamp mindre spilt. Trenerveteranen har forståelse for at nordmannen gjerne skulle spilt mer, når han får gjengitt Haakenstads uttalelser.
– Det var ikke noe mer enn at han presterte bra i vinter, men så kom korona og han ble operert, og etter det klarte han ikke å etablere seg og fikk ikke noe spilletid. Det er kort og greit og enkelt forklart, så det var en helt riktig avgjørelse av ham å finne seg et nytt sted å spille, sier Erlandsen til Eurosport.
– Hvordan vil du beskrive forholdet mellom dere fra din side?
– Forholdet mitt til ham er helt proft. Jeg skjønner at han er misfornøyd når det ikke blir noe spilletid. Det vil alltid være ti spillere i hver eneste tropp som er misfornøyde med spilletid, det må en trener bare akseptere. Men forholdet mitt personlig til Mats er ikke noe annerledes. Det er riktig at han ikke fikk mange sjanser, fordi jeg vurderte andre spillere foran ham. Slik er fotball-livet. Er man ute, må man kjempe seg inn igjen. Det klarte han ikke.
Haakenstad fikk seks kamper som innbytter i OBOS-ligaen for Sandefjord i 2014, og fem kamper i Eliteserien året etter.
– Det er veldig kjekt å være tilbake, se litt familie og noen av gamlegutta som jeg har spilt med tidligere. En del kjente fjes, så enn så lenge har det vært en pangstart på oppholdet, sier Haakenstad.
Se hele intervjuet med Haakenstad (artikkelen fortsetter under):

Skal vise seg frem i Eliteserien etter mislykket Finland-opphold

Han har nå skrevet en kontrakt ut året.
– Nå skal jeg bare gå inn og være meg selv, og vise at jeg er verdig en plass fra start her ut året, og se hvilke muligheter det gir. Men fotball er ferskvare. Leverer du, ordner det seg, og leverer du ikke, gjør det ikke det. Det er «the name of the game».
Harmeet Singh trener også med Sandefjord denne uken. Han ønsket ikke å kommentere noe overfor Eurosport onsdag. I tillegg har klubben nylig signert Deyver Vega etter at han ble frigitt av Vålerenga.
– Slik det ser ut nå har de hentet noen kjente ansikter, og det er jo litt morsom fotball de spiller. En veldig ytterkant av hva jeg har vært med på i Finland, så jeg tror de kan hevde seg og det viser de også at de gjør i kampene.
Eliteserien
Dette er årets mål i Eliteserien og OBOS-ligaen
11 TIMER SIDEN
Eliteserien
En av ekspertene vraker Ohi på sitt «Årets lag»: – Kan nesten trekke lodd
13 TIMER SIDEN