Onsdag kom det frem at Maccabi Haifa har lagt inn to bud på Rosenborg-spilleren.
– Vi har fått et veldig lukrativt tilbud fra Maccabi Haifa, men det lot seg ikke gjøre denne gangen, sier agent Kevin Ingebrigtsen til Adresseavisen.
Eliteserien
Høydramatiske sluttminutter i Skien da Odd slo Glimt
16 TIMER SIDEN
Ingebrigtsen hevder partene hadde blitt enige hvis overgangsvinduet stengte om to dager, men sier det ikke lar seg gjøre ettersom det stenger om et døgn.
Tor-Kristian Karlsen kjenner Maccabi Haifa og israelsk fotball bedre enn de fleste. I 2016 ble han sportsdirektør i klubben og var det i ett år. Tidligere har han også vært sportsdirektør i Monaco og var senest sportslig leder i Start som rykket opp til Eliteserien.

Karlsen: – Et topp sted å være

44-åringen mener en overgang til Israel ville vært et godt valg for Åsen.
– Det er veldig fine folk som driver og eier klubben. Entusiastiske og fine folk. Et topp sted å være, sier Karlsen.
– Jeg har bare gode ting å si om den klubben. Det er Israels største klubb. Med hjemmekamp mot de store lagene er det fullt på et stadion som er blant de 25 beste i verden. Det er et vanvittig trykk fra supporterne. Et kult sted å spill. De har fått veldig sving på laget i år etter en del år hvor det har buttet imot og ting ikke helt har klaffet, forklarer han.
I øyeblikket ligger de på 2. plass, fem poeng bak Maccabi Tel-Aviv.

Derfor hadde Åsen passet

Karlsen sier det er tre klubber i Israel som er stabile. Serieleder Maccabi Tel-Aviv, nevnte Maccabi Haifa og Hapoel Be'er Sheva. Fellesnevneren er ifølge Karlsen fine fasiliteter med gode muligheter for å komme seg videre, og dette kan gjøre at Israel er mer interessant å spille i enn for eksempel Hellas, Kypros og mange klubber i Tyrkia.
– Det er et fint land å bo i. Det er trygt til tross for mye rykter. Det er høy levestandard og alle snakker engelsk, sier Karlsen.
– Jeg tror han hadde passet godt der. De har hardtarbeidende boks-til-boks-spillere som kan åpne ting. Det er slik han er også. Han hadde passet meget godt og er så rutinert at det å flytte til et litt uvanlig land ikke hadde påvirket han i noen negativ grad. Det er synd at det ikke lot seg gjøre, sier Karlsen.
Starts tidligere sportslige leder sier at norske spillere stadig blir mer populære i Israel. Tirsdag meldte BT at Bnei Yehuda Tel-Aviv hadde lagt inn et bud på Brann-spiller Fredrik Haugen.
Den dag i dag får Karlsen ofte spørsmål fra israelske klubber om norske spillere. Han mener det er et marked de israelske klubbene har identifisert som spennende.
– Jeg synes Åsen er en undervurdert spiller. Han har alltid vært en favoritt hos meg og har kanskje ikke fått den kreditten han fortjener. Han var kanongod i Tromsø, sier Karlsen.
I 2017 hentet Maccabi Haifa Hólmar Örn Eyjólfsson fra nettopp Rosenborg, mens også Fitim Azemi var der i samme periode.
– De betaler mye mer enn en norsk klubb kan gjøre. Jeg vil tro at Åsen kan prestere på det nivået i 3-4 år til. Det er et høyere tempo i Eliteserien enn i israelsk fotball. Jeg tror han kunne klart seg meget godt der, sier Karlsen.
Eliteserien
Sen scoring sikret seieren for Jerv
18 TIMER SIDEN
Eliteserien
Terminerer kontrakten – klar for ny klubb
EN DAG SIDEN