• Se Glimts jakt på mer gull i Eliteserien på discovery+!
Patrick Berg har startet to ganger på rad i den sentrale midtbanerollen på landslaget, og spesielt etter Tyrkia-kampen borte tok rosen av 24-åringen av.
Ikke bare markedsførte han sin gode pasningsfot og evne til å styre det norske spillet da han lå dypt og alene på midten, men han viste også at han har utviklet seg veldig i den defensive delen av spillet med ballvinneregenskaper og evne til å plassere seg smart.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
På en pressekonferanse under samlingen var Berg klar på at han må ta nye steg for å fortsette sin utvikling. Han sa han har full forståelse for at Glimt takket nei til bud på ham i sommer.
– Vi står foran en viktig høst med landslaget og gruppespill i Europa. Det kan åpne noen nye dører for min egen del. Det er nødvendig for min karriere at jeg må fortsette min egen utvikling, og det gjør jeg best ved å komme på et så høyt nivå som mulig, sa Berg.
Discovery-ekspert Joacim Jonsson har mye på hjertet når det kommer til en potensiell pris på yngste generasjon Bodø-Berg.
– Nå må folk slutte å ta av. Det er umulig å si, og husk at Jens Petter Hauge var solgt for ti millioner til Cercle Brugge, og så gjorde han en kanonsesong og så tenkte man at vi får 25 millioner for ham, før han gjorde en sinnssyk match mot Milan borte, og så ble det 55. Slike ting kan skje, sier Jonsson, før han fortsetter:
– Men husk at Hauge på det tidspunktet var tre og halvt år yngre. Jeg vet at det skiller to år på dem, men på det tidspunktet var han tre og et halvt år yngre enn Berg blir nå. Det er en enorm forskjell. Berg blir 25 år. Verdien bikker litt, så de skal ikke tro at de kan hente supersummer for ham.
Discovery-eksperten er likevel enig i at midtbanemaestroen trolig har spilt prisen høyere i de to seirene for Norge.
– Han har markedsført seg bra med disse landskampene, og flere klubber er kommet på banen og verdien har naturligvis steget litt. Og så blir Roma-kampene veldig avgjørende. Leverer han ordentlig godt i dem, da kan vi begynne å snakke litt.
Jose Mourinho tar med seg Roma til Aspmyra til Conference League-oppgjør neste uke. Jonsson tror Berg også kan lide av at linken til Ulrik Saltnes er borte i de kampene, ettersom kapteinskompisen er ute resten av sesongen.
Samtidig påpeker han det som ifølge ham er en annen vesentlig faktor.
– Han er sentral midtbanespiller også. Det er lettere i de offensive, siste delene å få bedre betalt. En sittende midtbanespiller, rollen er ikke enkel å finne ute i Europa, det er sikkert noen spørsmål rundt hvordan den er. Det finnes veldig mange spillere i den posisjonen.
Prisen?
– 20 millioner.
Den tidligere Fredrikstad-sportssjefen mener Glimt skal være fornøyde med et bud i det sjiktet til vinteren.
– Jeg tipper Glimt går og fabler og tenker 40-50 millioner, og at supporterne tenker at de fikk 55 millioner for Hauge og at Berg er mye bedre ... Men de må tenke på alder, videresalgspotensial, posisjonen man spiller i. Det er mange faktorer å ta hensyn til her. Så jeg tror ikke Glimt skal stoppe Berg om de bare får 20 millioner. Har de flyt, kan det komme noen med mer, naturligvis, men jeg tror vi legger oss der.

Solbakken valgte Berisha: Må be ham løpe mindre

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51