Populære sporter
All sport
Vis alt

Mathew: – Den feilen kunne kostet meg karrieren i Europa

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 17/03/2021 klokken 10:45 GMT+1

Det han omtaler som en misforståelse rundt juletider kunne i verste fall ha bidratt til at Ifeanyi Mathew ikke lenger kunne spilt fotball i Norge. Nå mener han å ha lært av feilen, og er glad for å kunne se frem mot en ny LSK-sesong.

Ifeanyi Mathew

Foto: NTB

LILLESTRØM (Eurosport):
Tidlig i januar omtalte Eurosport saken der det kom frem at Mathew oppholdt seg ulovlig i Norge og risikerte utvisningsvedtak, etter at Romerikes Blad først hadde skrevet om den.
Kort fortalt hadde Mathews kontrakt med LSK gått ut etter 2020, og dermed også arbeids- og oppholdstillatelsen, som er synkronisert. Partene ble ikke enige om ny kontrakt, og klubben var ikke klar over at midtbanemannen hadde valgt å reise tilbake til Norge, i stedet for å vente på eventuelle videre forhandlinger i Nigeria.
Mathew hadde vært gjennom et agentbytte og valgte å returnere til Norge rundt juletider. Norge inngår også i et Schengen-samarbeid, hvilket betyr at det også ville dreiet seg om en rekke land.
Håpet var at de kunne finne en løsning blant annet gjennom at han hadde godt dokumentert arbeid i Lillestrøm i fire år, og derfor ble man også enige om en ny kontrakt - med forutsetning om at en ny søknad ville bli innvilget hos myndighetene.
Det ble den, og Mathew er klar for spill på Åråsen også kommende sesong.
– Det var noen tøffe dager. Vi hadde en misforståelse med agenten min. Jeg visste egentlig ikke helt hva som skjedde, før helt på slutten. Så da jeg fant ut hva som skjedde, snakket jeg med Simon (Mesfin, sportssjef) for at vi kunne prøve å fikse det, sier Mathew til Eurosport.
– Det var ikke bra for meg, som profesjonell fotballspiller. Det var ikke bra for karrieren min. Den feilen kunne endt min karriere i Europa. Så jeg kan ikke tillate at slike ting skjer igjen. Det var en feil som aldri skal skje igjen, fortsetter 24-åringen alvorlig.
Han er klar på at han lærte av saken.
– Jeg lærte å stole på folk og gjøre de rette valgene i tide, før det er for sent. Nå ser jeg fremover mot sesongen. Jeg vet ikke hvordan den blir, men jeg håper og tror den kommer til å bli bra.
Eurosport møtte ham i LSK-hallen etter at laget hadde gjennomført en internkamp. Sammen med blant andre Kaan Kairinen demonstrerte Mathew at han kan bli en meget nyttig mann for laget i sesongen som kommer.
– Alt er veldig fint nå. Vi dominerte denne kampen og har et bra lag. Formen blir bedre, men den er ikke 100 prosent ennå. Det er veldig vanskelig å møte hverandre i internkamper hele tiden, men vi begynner å kjenne hverandre, har trent sammen siden januar og laget ser bra ut.
– Jeg tror denne sesongen kommer til å bli veldig bra, sier Mathew med et smil.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame