Foto: RBK.no/Øystein Hermstad

Det bekrefter Rosenborg på klubbens nettside.

Eliteserien
Fagermo tror VIF kan klare noe de ikke har gjort på ti år - slik svarer ekspertene
EN DAG SIDEN

Han og RBK er enige om en avtale ut 2024.

– Jeg er veldig stolt over å kunne spille for klubben i mitt hjerte igjen, og jeg ser frem til utfordringene som kommer, sier Henriksen til rbk.no.

Han gleder seg til å spille under Åge Hareides ledelse.

– Åge er en fantastisk trener med en veldig bra CV. Jeg gleder meg til å bli kjent med spillergruppa og jobbe tettere med Åge.

28-åringen kommer fra utenlandsopphold hos AZ, Hull City og til slutt utlån i Bristol City forrige sesong. RBK har ikke vært den eneste klubben han er blitt koblet til den siste tiden, men Henriksen endte til slutt på at han ville hjem til moderklubben, der han slo gjennom i årene 2009 til 2012.

Havnet ute i kulden

Henriksen markerte seg blant annet som kaptein i Hull, men spilletiden ble etter hvert knapp. Det førte til at han ble lånt ut til Bristol City halvveis ut i forrige sesong. Der fikk han fire kamper i Championship, før han returnerte til Hull. Der gikk kontrakten hans ut 30. juni.

Bristol ønsket å hente Henriksen permanent, men den norske landslagsspilleren valgte å lytte til andre tilbud.

– Jeg skal være ærlig og si at da jeg takket nei til videre spill i Bristol City, trodde jeg ikke Rosenborg skulle være neste destinasjon. Men jo lenger tid det tok og etter mange prater med Micke og Åge, så følte jeg meg virkelig ønsket i Rosenborg. I tillegg har vi hatt en del familieråd som etter hvert fant ut at det er fint å bli i Trondheim, sier Henriksen.

Tidligere søndag kveld vant RBK 2-1 borte mot Aalesund. På torsdag spiller laget Europa League-playoff mot den nederlandske storklubben PSV.

Da debuterer sannsynligvis Henriksen.

Åge Hareide fleipet da han ble spurt om Henriksen etter seieren i Ålesund:

Om mulig Henriksen-comeback: – Jeg vet ingenting

Eliteserien
Åpner for Aalesund-overgang: – Absolutt interessant
I GÅR PÅ 12:54
Eliteserien
Lover ny straffeskytter - en har allerede meldt seg gjennom SMS
I GÅR PÅ 19:45