MJØNDALEN (Eurosport.no):
Mjøndalen - Haugesund 1-0 (1-0)
Og hvem andre enn Ibrahim Shuaibu skulle avgjøre mot gamleklubben? Han satte bredsiden til på Dragsnes' innlegg halvveis inn i førsteomgangen og sendte dermed Mjøndalen til himmels. Spissen løp rett bort til trener Vegard Hansen som har vist han tillit - noe han slet med å få under Grindhaug i Haugesund.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Dette er den beste følelsen jeg har hatt i karrieren min. Jeg sa til Vegard før kampen at dette var min kamp. Jeg har spilt i Haugesund i nesten fire år, så jeg visste hvordan jeg skulle score på dem.
Dermed var Mjøndalens rekke med sju tap på rad brutt.
– Det var på høy tid. Fy faen, dette har vært jævlige greier altså. Det er den tyngste perioden jeg har vært borti i fotballen. Det har vært flaut og gått på æren løs, sa en euforisk Vegard Hansen til Eurosport etter kampen.
– Det er rett og slett ufattelig deilig.
– Hadde vi tapt i dag hadde jeg vært bekymret for hvordan dette skulle gå. Da vet jeg ikke hvordan jeg skulle forberedt oss foran neste kamp, innrømmer han.

Se høydepunktene: Mjøndalen kunne endelig juble for seier

Haugesund på sin side, slet med å true hjemmelaget ordentlig. De tok over mye av banespillet da hjemmelaget la seg lavt for å forsvare ledelsen sin, men klarte aldri å trenge gjennom et for dagen mer solid brunt forsvar. Med ett stort unntak. Benjamin Tiedemann Hansen kunne - og burde - utlignet etter hvilen. Han stupte inn på et innlegg og fra kun to meter headet han utenfor.
Haugesund deppet dermed over å gå både poengløse og målløse av banen.
– Vi visste det kom til å bli en krig. Når de får 1-0 så vet vi at de drøyer og blir liggende. Men det er jo lov, og dommeren tillater det, så jaja, sukket Niklas Sandberg etter kampen.
Jostein Grindhaug var skuffet over å ikke sette sjansene:
– Med normal uttelling ville vi fått med oss noe i dag, men til syvende og sist er det kvaliteten det handler om. Den var ikke god nok i dag, og det er fair at Mjøndalen vinner.
Se intervjuet med Vegard Hansen her:

– Hadde vi ikke klart det i dag, vet jeg ikke hvilke hvilke kort jeg skulle trukket

Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43