Marerittopplevelse uten forsvarssjefen: – Jævla flaut!

Helene Fineide

Oppdatert 03/10/2020 klokken 21:21 GMT+2

Sarpsborg 08 med maktdemonstrasjon hjemme mot Stabæk. Gjestene klarte aldri hente seg inn etter blytung start.

Jan Jönsson

Sarpsborg 08 - Stabæk 4-0
– Jævla flaut! Fire mål i mot på èn omgang er helt uakseptabelt. Det må vi sørge for aldri skjer igjen, sier Stabæks Yaw Amankwah til Eurosport etter kampen.
– I dag kan vi ikke snakke om motstandere, taktikk og det ene og det andre. Det er vi spillere som må ta denne på vår kappe.
For det ble en ordentlig marerittkveld i Sarpsborg for Stabæk, som lakk som en sil bakover, i trolig snart Belgia-klare Andreas Hanche-Olsens fravær.
Tavla viste hele fire baklengsmål for bærumsklubben etter kun 25 minutter spilt - mye takket være en Jonathan Lindseth i kanonform.
– Vi taper kampen i en 15-20 minutters periode der hvor vi er svake. Det er situasjoner som vi har snakket om før kampen, så da kjennes kjennes det litt hodeløst ut, sier Stabæk-trener Jan Jönsson til Eurosport etetr tapet.
– Det er skuffende, svakt og dårlig av oss.
Saken fortsetter under videoen. Se deler av intervjuet med Jan Jönsson etter tapet her:

Kommer med klar beskjed etter pinlig tap: – Vi må forsterke

Forferdelig start for Jönsson

Hjemmelaget trengte kun elleve minutter før Mikael Dyrestam stanget inn 1-0 på Sarpsborg Stadion. Jonathan Lindseth med et lekkert innlegg, før Dyrestam satte inn ballen nede i hjørnet til Sandberg.
Fem minutter senere svarte gjestene, da Maatsen klinket ballen mellom Sarpsborg 08s stenger. Scoringen ble derimot annullert for offside - til gjestenes store fortvilelse.
Deretter startet Jan Jönssons marerittkveld i Sarspborg. Minuttet etter annulleringen doblet nemlig blåtrøyene ledelsen, da Tobias Heintz leverte nærmest en ren kopi av 1-0 scoringen. Lindseth serverte nok et vakkert innlegg til den hjemvendte Tyrkia-proffen, som headet inn fra 12-13 meter.
Saken fortsetter under vidoen. Se intervju med Tobias Heintz etter kampen her:

Overraskende scoring: – Jeg tror ikke dere hadde forventet det

Målfesten fortsatte

Lindseth som viste storform fra start, nøyde seg ikke med to assister. Midtbanespilleren kom alene med Sandberg da klokken viste 23 minutter spilt, og chippet lik så greit inn 3-0 i Sarpsborg.
Og målfesten skulle ingen ende ta for hjemmelaget. Heintz la lekkert inn, før Bjørn Ingen Utvik klinket inn 4-0 etter bare 25 minutter spilt.
– Årsverste uten tvil. Vi gjør elementære feil, og det er relasjoner som ikke sitter. Det er rett og slett ikke godt nok, konkluderte Amankwah til Eurosport i pausen.
– Vi må samle oss, og ikke løpe rundt som hodeløse høns.
Saken fortsetter under videoen. Se intervjuet med Sarpsborg 08-trener Mikael Stahre her:

Roser klubben for overgangene: – Vi har en helt annen trygghet

Slik stilte lagene:

Sarpsborg 08: Mitov Nilsson - Horn, Utvik, Ødegård -Næss, Halvorsen, Vetti, Dyrestam - Molins, Lindseth, Heintz.
Stabæk: Sandberg - Øveraas, Amankwah, Solheim, Jonassen - Kassi, Bohinen, Skytte, Kostadinov - Maatsen, Edvardsen.

Se høydepunktene: Sarpsborg 08 med firemålsseier over Stabæk