Brann - Rosenborg 1-2
– Vi er bedre enn Rosenborg her ute. Vi har tenkt til å vinne denne kampen, sa Kristoffer Barmen til Eurosport i pausen.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
Brann var kanskje bedre enn Rosenborg i noen deler av kampen, men det var bortelaget som trakk det lengste strået i Bergen søndag kveld.
Den danske 21-åringen Carlo Holse ble den store helten for Rosenborg, etter at han utnyttet en fryktelig involvering av Bismar Acosta i de bakre rekkene for Brann. Holse klarte på merkelig vis å avslutte, etter at ballen gikk via Kristoffer Barmen, og ballen landet bak en utspilt Ali Ahamada i Brann-buret.
Fryktelig forsvarspill av bergenserne, og en utrolig viktig seier for et hardt presset RBK-lag.
– Dette betyr så mye, sier en fornøyd Carlo Holse etter kampslutt.
Også midlertidig hovedtrener Trond Henriksen var tilfreds etter at årets første seier var et faktum.
– Dette var viktig for spillerne, Rosenborg og hele Trøndelag, sier han til Eurosport.
Se intervjuet med Carlo Holse etter kampen her. Saken fortsetter under videoen.

RBK-helten etter merkelig mål: – Vi har vært gjennom en vill uke med trenerskifte og nye tanker

Marerittstart

Ganske nøyaktig 40 minutter før Kristoffer Barmen snakket med Eurosports utsendte på Brann stadion, var det nettopp hjemmelaget som tok føringen på eget gress. Dauoda Bamba og Gilbert Koomson har vært meget giftige for Lars Arne Nilsen så langt denne sesongen, og kort tid inn i oppgjøret mot Rosenborg var duoen på farten igjen.
Denne gangen var det Koomson som var sist på ballen, og ghaneseren kunne sende Brann i føringen allerede etter fire minutter.
– De blir herjet med og kjørt her ute, sa Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim om RBK, etter at Brann hadde tatt føringen på Stadion.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Brann - Rosenborg 1-2

Scoring rett før pause

Det har vært en meget turbulent uke for Rosenborg, og det så lenge ut til at marerittet skulle fortsette for skakkjørte trøndere på Brann stadion.
Midlertidig hovedtrener Trond Henriksen så betenkt ut på innbytterbenken utover den første omgangen, og sammen med assistent og sportsjef Mikael Dorsin kunne trønderen overvære en omgang uten de aller største RBK-sjansene – til tross for at gjestene var fullt på høyde med bergenserne.
Betenkningen skulle derimot gå over til jubel rett før dommer Tore Hansen sendte de to lagene inn i garderoben. Et perfekt slått frispark fra Pål Andre Helland fikk i gang RBK-bevegelsene inne i feltet, og ballen landet perfekt på beina til midtstopper Even Hovland. Den tidligere Tyskland-proffen gjorde ingen feil og sørget for at lagene gikk inn til pause med hver sin nettkjenning.
– Etter ti minutter dominerer vi banespillet. Det har vi ikke gjort på lenge, sa en tydelig fornøyd Pål Andre Helland til Eurosport i pausen.
Det var ikke mye å rope hurra for i den andre omgangen fra noen av de to lagene, men både Robert Taylor, Pål Andre Helland og innbytter Carlo Holse kom til flere farligheter utover de siste 45`.
Så skulle det komme en meget merkelig hendelse på Brann stadion. Brann så ut til å ha god kontroll på ballen idet keeper Ali Ahamada sendte en rolig pasning i retning Bismar Acosta. Costaricaneren rotet ballen bort, og danske Carlo Holse snappet ballen fra den robuste stopperen.
Etter mye klabb og babb klarte 21-åringen omsider å sende ballen over Ahamada, og sikre Rosenborg en meget etterlengtet seier i Bergen.

Slik stilte lagene

Brann (4-3-3): Ali Ahamada – Petter Strand, Vegard Forren, Ole Martin Kolskogen, Ruben Kristiansen – Krisfoffer Barmen, Daniel Pedersen, Amer Ordagic– Gilbert Koomson, Daouda Bamba, Robert Taylor.
Rosenborg (4-3-3): André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Anders Trondsen - Kristoffer Zachariassen, Marius Lundemo, Gjermund Åsen - Pål-André Helland, Dino Islamovic, Samuel Adegbenro
Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53