Mannefall i Moldes bakre rekker: Vil evaluere om koronapausen har hatt innvirkning

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 14/06/2020 klokken 22:22 GMT+2

Det er flere usikkerhetsmomenter for den regjerende seriemesteren inn mot serieåpningen mot Aalesund tirsdag.

Kristoffer Haraldseid, Martin Bjørnbak

Foto: Scanpix

Eurosport snakket med Molde-direktør Ole Erik Stavrum om den generelle skadeproblematikken i forbindelse med oppstarten etter koronapausen fredag. For da hadde nemlig lagets førstevalg på høyrebacken, Kristoffer Haraldseid, nettopp fått konstatert at korsbåndet i kneet er røket og at han mister hele sesongen.
Uten å snakke om spillere spesielt, uttalte han følgende om temaet:
– Den stoppen i trening i den perioden har jo ikke vært gunstig. Det kan være slik at det gir økt mulighet for skader. Derfor er jeg veldig glad vi har hatt de ukene vi har hatt, for å komme oss i noenlunde normal gjenge igjen. Treningskamper har også vært en viktig forberedelse for å forebygge skader.
– Så det kan være slik at koronapausen øker skadefrekvensen?
– Ja, jeg tror nok det er en ting vi må se på i etterkant. Men vi har ikke noe belegg for å si at akkurat den pausen har bidratt ennå. Det er noe det medisinske apparatet må evaluere. Det er for tidlig å konkludere med det, vi må i ettertid sette oss ned og se på det og sammenligne, sa Stavrum.
Og lørdag kunne Romsdals Budstikke melde om mannefall i forsvarsrekka. Martin Bjørnbak og Martin Ove Roseth sto begge over lørdagens økt, mens John Kitolano sliter med ryggen. Kristoffer Haugen og Stian Rode Gregersen trente alternativt, men kan være klare til tirsdagens serieåpning, skriver avisen.
– Det har vært ei tøff uke for oss med tanke på skadeproblematikken. Vi har stort sett vært skånet for dette det siste halvåret, så ble det plutselig veldig mye nå helt på tampen. Det er noen usikkerhetsmomenter inn mot kampen på tirsdag, sier Molde-trener Erling Moe til Rbnett.
På den gledelige siden melder Ohi Omoijuanfo seg spilleklar etter sitt skademareritt.
– Det kan også være at mye bytting i treningsform har hatt innvirkning. En periode fikk vi ikke lov til noe, så var det en periode med fem og fem. Hvis de periodene blir for brå kan det ha innvirkning, så man må være nøye i perioder der det er mange skifter, sier Ole Erik Stavrum og legger til:
– Når det er fem og fem har du mange flere touch enn ti mot ti, og du går også over fra kort fotball til større baner. Det blir en annen måte å løpe på, med lengre spurter og den biten, i tillegg til kontakt. Så vi må være oppmerksomme på det.
I tillegg er årets kampprogram enda tettere enn normalt ettersom sesongen spilles over en kortere periode.
Molde hadde fri søndag, så svarene på hvordan det står til med flere på listen over, får man kanskje mandag. En av dem som snart står klar til å gjøre en jobb i forsvaret, er Fredrik Sjølstad. Midtbanemannen har spilt mye som stopper i vinter, men er nettopp tilbake fra skade selv. Han er derfor neppe aktuell for troppen allerede tirsdag.
– Jeg er ikke helt matchklar. Jeg begynte å trene med laget nå, så jeg trenger nok en ukes tid. Jeg er nok ikke i troppen tirsdag, i hvert fall. Jeg vil gjerne spille, men de fysiske trenerne vil holde meg tilbake, så jeg må respektere det. Jeg er brukt mye som stopper i vinter, så det er en mulighet der. Jeg føler meg komfortabel med det, sier Sjølstad til Eurosport, og tilføyer kontant:
– Det er ingen forsvarskrise i klubben vår, i hvert fall.
Han mener det er vanskelig å svare på om koronapausen har bidratt til flere skader, men mener det absolutt ikke står på den fysiske biten.
– Vi har trent hardt og har veldig flinke folk som har lagt opp fysiske økter for oss, selv om det ikke har vært kontakttrening. Hvorfor det er mye skader nå, vet jeg ikke. Det kan være uflaks og det kan være at det litt mer ukontrollerte bevegelser nå enn i de månedene vi ikke har hatt kontakt. Det går i alle fall ikke på at vi er dårlig trent.
– Hva legger du i ukontrollerte bevegelser?
– At det er spilløvelser. Det er lettere å vite hva man gjør i en pasningsøvelse, men i kampsituasjon skjer det litt ukontrollerte ting. Skaderisikoen er høyere der enn ved løping og pasninger. Plutselig start og stopp, takling, hopping og en litt annen intensitet.
– Men slik er det vel alltid når man spiller fotball?
– Ja, så det er vanskelig å svare på. Men jeg tror kanskje det er litt mer tilfeldig hos oss. Men så har jeg stort sett vært i gymmen frem til nå, da.
Molde er tippet på andreplass av Eurosports kommentator Kenneth Fredheim og ekspert Tor Ole Skullerud. De tror Rosenborg vipper de blå av tronen og tar tilbake seriemesterskapet.
– Jeg tror Rosenborg blir bedre enn i fjor, men jeg tror ikke vi blir noe dårligere, i hvert fall. Da må Rosenborg opp mange hakk i så fall. Men det blir mange kamper, så det blir spennende å se hvilke tropper som tåler den belastningen best. Det er nok fordel oss, sier Sjølstad, som ikke er med på at de har tynnere dekning i det bakerste leddet.
– Det er kanskje den sterkeste lagdelen av alle, det. Det har vært mye prat nå, men det er ikke så ille som folk tror. Det var dumt med Haraldseid ut, og det svekker oss, men vi har dobbel dekning på alle plasser, både back og stopper, så jeg tror vi skal takle det fint.
picture

Ikke lov å snakke om annet enn gull: – Med Europa-ambisjoner må vi våge det

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame