Fredrik Pallesen Knudsen, Runar Hove og Japhet Sery Larsen må alle stå over kveldens kamp av ulike årsaker.
Lars Christian Krogh Gerson ble presentert som ny Brann-spiller 12. mai.
Eliteserien
Fikk gult kort for filming: – Jeg tar det, beklager!
37 MINUTTER SIDEN
Så viste det seg at nysigneringen var skadet. Brann fikk ikke tid til å gjennomføre en ordinær medisinsk test da de signerte midtstopperen på overgangsvinduets siste dag. Kun noen uker senere måtte midtstopperen under kniven.
Til klubbens hjemmeside forklarte Brann-lege Magnus Myntevik at Krogh Gerson plukket opp en skade helgen før han signerte for Brann, men at de ikke fikk gjennomført en MR av skaden før midtstopperen signerte for de rødkledde.
– Vi fikk tilsendt resultat av bildeundersøkelsen i Spania som viste en liten muskelskade som normalt gjør at en spiller er tilbake etter to-tre uker. På grunn av koronakarantenen fikk vi ikke gjennomført en MR-undersøkelse da han ankom Norge. Den er gjort nå, og der ble det avdekket en muskelskade av sånn karakter at man vurderte det som best å operere, sa Myntevik til egen klubb.
Det Brann antok var en skade som kunne gå over innen to-tre uker, endte i stedet opp med flere måneder.
– Vi visste at han pådro seg en skade like før han kom til oss, og vi innhentet informasjon fra Racing Santander (klubben Gerson ble hentet fra, journ.anm) før han kom. Den informasjonen viste oss at han hadde en liten muskelskade som vanligvis ville tatt to-tre uker å lege. Men etter hvert synes vi at progresjonen gikk litt sakte, sa Myntevik til BA, og antok samtidig at skadens alvorlighetsgrad ville blitt avdekket om det hadde blitt gjennomført en medisinsk test.
Mot Viking får han sin første kamp i den røde Brann-trøya, foruten fire kamper på 3. divisjonslaget.
– Pallesen er suspendert og Japhet har en overbelastning i hamstring etter to fulle kamper i landslagspausen. Det ble for mye for ham. Men jeg har veldig tiltro til at Kolskogen og Gerson kan spille godt sammen, sier Brann-trener Eirik Horneland til Disvoery like før kampen.
– Gerson ser skarpere og skarpere ut for hver dag. Jeg er glad for at han har spilt i 3. divisjon, det har vært verdifull matching for ham. Så får vi se når han skal opp mot frontrekka til Viking, det er en stor oppgave det.
Før møtet ble Branns ellevte midtstopperpar for sesongen, er Veton Berisha selvsikker.
– Et mentalt overtak?
– Ja, kanskje det, men samtidig tenker jeg aldri på hvem jeg skal møte. Særlig ikke i den formen jeg er i, da har jeg mest fokus på meg selv og laget, sier Berisha til Discovery med et smil.
Slik stiller Brann:
Lennart Grill - Felix Horn Myhre, Ole Martin Kolskogen, Lars Christian Krogh Gerson, Ruben Kristiansen - Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Petter Strand - Bård Finne, Aune Heggebø, Robert Taylor.
Slik stiller Viking:
Arild Østbø - Sebastian Sebulonsen, Gianni Stensness, Viljar Vevatne, Rolf Daniel Vikstøl - Harald Nilsen Tangen, Joe Bell, Kristoffer Løkberg - Yann-Erik de Lanlay, Veton Berisha, Zlatko Tripic.

Mjøndalen-treneren nervøs før «skjebnekampen» i Bergen: – Gruer meg

Eliteserien
Kaller det flaut og pinlig: – Håper gutta kjenner at det går på stoltheten
39 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Michelsen: – Så jævlig irriterende det vi driver på med
42 MINUTTER SIDEN