Se Stabæks kamper på Dplay. Sikre deg tilgang her!
BEKKESTUA / OSLO (Eurosport.no):
Sportssjef Torgeir Bjarmann bekreftet Aftonbladets opplysninger om at 29-åringen var interessant for klubben overfor Eurosport onsdag.
Eliteserien
Kandidat årets mål: Thomas Lehne Olsen
4 TIMER SIDEN
– Vi vet godt hvem det er, og har jo prøvd en fra Malmö tidligere i år. Vi har god dialog med dem fra tidligere også. Vi titter alltid på litt større klubber og hva som er mulig med spillere som har kvaliteter og kanskje ikke får den spilletiden de ønsker. Og denne Marcus Antonsson er jo i den kategorien, sa Bjarmann.
Antonsson står med 26 nettkjenninger på 84 kamper for Malmö. Tidligere har svensken spilt for klubber som Halmstad og Kalmar i hjemlandet, samt Leeds og Blackburn i England.
Han har slitt med spilletid siden cupfinaletapet mot IFK Göteborg 30. juli, og har overfor svenske medier uttrykt seg om en krevende tid i den sørsvenske klubben.
Nå er han klar for Stabæk på lån ut sesongen.
– Jeg vil spille kamper og håper jeg får gjøre det i Stabæk. Jeg er trygg og bekvem og er en bakromsspiss. Flink til å time løp bak forsvarslinja, så forhåpentlig kan jeg bidra med mål på direkten, sier han til klubbens nettsider.
Trener Jan Jönsson har i likhet med Antonsson en fortid i Halmstad.
– Han kjenner til meg som spiller og kommer fra samme sted, og vet hvordan han skal bruke meg og utnytte mine styrker, så det kjennes bra, sier spissen, som også kan brukes som kant, med et smil.
Med de nye retningslinjene for koronatesting i norsk fotball vil han ikke bli spilleklar i tide til helgens kamp mot Sarpsborg. Nå skal spillernen testes en gang ved avreise, en gang ved ankomst i ny klubb og så en ny test etter fem dager. Den skal være negativ før spilleren kan møte laget. Det vil si at det trolig vil ta seks-syv dager fra ankomst til han er klar for trening eller kamp.
Samtidig kunne klubben rent økonomisk juble for at ungarske Ferencvaros slo ut Molde i kampen om plass i Champions League denne uken. I avtalen med tidligere Stabæk-spiss Franck Boli er det nemlig innebakt en avtale som gjør at det drypper litt på klokkeren.
– Jeg skal ikke kommentere tall, men i mange av de avtalene med spesielle spillere har vi klausuler – ikke med alle, men noen – og med Boli hadde vi det, så det vil utløse en liten sum til oss, sier daglig leder Jon Tunold.
– Liten eller betydelig?
– Det kommer an på hva du mener med betydelig, sier han med et smil, og fortsetter:
– Det er en god sum penger for en klubb som oss. Vi er fornøyde med det, alternativet ville vært å ikke få noe, så vi er glade for det. Selvfølgelig, for norsk fotball hadde det vært gøy om Molde gikk videre, uten tvil, men sånn økonomisk sett var det fint for oss at de vant. Så det var en god situasjon.
De har ikke en lignende avtale med Ola Brynhildsen, men har det med Ohi Omouijuanfo.
– Vi får noe for at Molde gikk inn i Europa også.
Eliteserien
Dette er årets mål i Eliteserien og OBOS-ligaen
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
En av ekspertene vraker Ohi på sitt «Årets lag»: – Kan nesten trekke lodd
6 TIMER SIDEN