DRAMMEN (Eurosport.no)
Før kampen mot Sandefjord sist helg hadde Mikkel Maigaard spilt 1519 av 1530 mulige minutter denne sesongen. Strømsgodset-kapteinen er den første Henrik Pedersens tar ut i startelleveren sin, men etter kampen mot Rosenborg ante de ugler i mosen i Drammen.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
Ganglaget til midtbanespilleren var ikke en fotballspillers etter 3-3-dysten.
– Han så ut som en gammel mann da han gikk herfra etter Rosenborg-kampen, og så ble det stadig verre mandag og tirsdagen deretter, sier Pedersen til Eurosport torsdag.

Hatt prolapsen en stund

Dette skjedde etter en periode der Maigaard over tid hadde kjent på stiv muskulatur i lårene, som kunne ha sammenheng med ryggen. Derfor valgte Godset å sende Maigaard til røntgen for å komme til bunns i problemene. Bildene viste en liten prolaps, der en skiveutglidning legger press på nerver i ryggen.
– Det har vært en småprolaps som treffer på nervesystemet, en liten hevelse, som gjør at jeg får vondt. Jeg har fått litt ro den siste uken og trent alternativt i basseng, så vi tar det «step by step» framover, sier Maigaard selv om sin egen situasjon, før han er rask med å legge til:
– Det er ikke så voldsomt som det egentlig høres ut, når man hører «prolaps» så høres det alvorlig ut, men mange av oss har små prolapser og man kan leve fint med det uten at det er vondt. Jeg har tydeligvis hatt det i en periode og spilt uten problemer, forklarer han.

Usikker til helga

Han var utpå med lagkameratene og deltok på store deler av økta torsdag, men han kjenner at noe ikke er som det skal være. Det er særlig når han gjør brå bevegelser at det er smertefullt, å ligge og hvile går fint.
– Ryggen er bedre enn den er forrige uke, men jeg trente i dag og kjenner det fortsatt litt. Det er vondt i den midterste delen av ryggen, beskriver han torsdag ettermiddag.
– Er du klar til Sarpsborg-kampen på lørdag?
– Det er ikke så godt å si, vi vil ikke ta noen sjanser enda, det er et samspill med fysioterapeutene. Tilbakemeldingen jeg får er at det fort kan gå over.
Pedersen håper i det lengste å ha nøkkelspilleren sin tilgjengelig mot Sarpsborg 08 lørdag kveld.
– Mikkel er superviktig. Han er viktig for meg taktisk, som hærfører og leder på sin egen måte, han er ikke den som roper høyest, men han får ryddet opp på midtbanen, roser han.
Å trene og spille med ryggsmerter er hele tida en avveining om hvor hard belastning man tåler, mener Pedersen.
– Det er ofte bare en halv eller én millimeter som avgjør om du har smerter i sentralnervesystemet i ryggen. Vi kjører så mye på som mulig med ham, men uten å ta risiko. Jeg håper at han kan være med i troppen i helgen, det er for tidlig å si, vi vet mer i morgen om hvordan han responderte på dagens trening, sier Pedersen.

Stengel-bekymringer

Hvis Maigaard ikke blir klar er det helt sikkert at han ikke erstattes av Herman Stengel. 25-åringen, som i august forlenget sin kontrakt med Strømsgodset til ut 2023, ble i juli operert i lysken, og håpet å være tilbake på banen etter om lag ti uker. Han er enda et stykke unna.
De neste par ukene skal han testes, svarene der vil avgjøre om han blir klar for comeback eller ikke. Om han ikke har blitt kvitt smertene og begrensningene i muskulaturen kan det bli aktuelt med et nytt inngrep lengre opp i lysken.
I så fall vil han være satt på sidelinja resten av sesongen. Stengel og Maigaards trøbbel føyer seg inn i rekken av skadeproblemer på sentrale spillere for Godset denne sesongen, men det er bedring å spore. Jonathan Parr er enda et stykke unna comeback, men håper å være klarert for spill over landslagspausen.
På den positive siden er Duplexe Tchamba tilbake i full trening. Kameruneren gjorde et etterlengtet comeback i Sandefjord-kampen søndag, da han fikk et kvarter på tampen. Torsdag var han i full vigør på Godset-treningen og han er høyaktuell for lørdagens kveldskamp.
Prosper Mendy er fremdeles ute med sin alvorlige kneskade og er ikke å regne med i 2020.
Sett denne?

Spår overraskende comeback for Fantasy-yndling

Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43