Det la heller ikke KBK-trener Christian Michelsen nevneverdig skjul på, da han stilte opp i Discovery-spesialen om klubben før seriestart for noen dager siden.
– Vi leter fremdeles etter en angrepsspiller til som vi håper å ha klar før seriestart, sa Michelsen til Discovery.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Laget har nemlig mistet begge kantspillerne fra forrige sesong, i Amahl Pellegrino og Sondre Sørli.
Erik Tønne, fjorårets Ranheim-toppscorer med 13 mål, er på radaren, og KBK har også ha fått tillatelse til å snakke med ham.
– Erik er en spiller vi har luktet på, og det hadde vært naturlig å signere ham for KBK. Men vi leter nå, og har følere ute over hele Skandinavia. Jeg er veldig fornøyd med (Agon) Mucollis ankomst, så vi ser at man trenger ikke være norsk, men det er en utfordring, for man får dem ikke inn i landet og på plass. Tiden går fort nå, sa Michelsen.
Tønne selv har også bekreftet til Nidaros at det har vært god dialog mellom klubbene, at de hadde gode planer for ham og at totalpakken var forlokkende, men at han har funnet ut at det ikke var riktig timing for ham.
– Familien min betyr mye i denne alderen. Spesielt nå som det blir forøkelse, så blir det feil å dra med seg fruen bort fra det vi kjenner best. Totalpakken fra KBK var veldig god, men det er vanskelig å dra fra noe trygt og godt akkurat nå, sier Tønne til avisen.
I Polen sitter tidligere KBK-helt Torgil Gjertsen. Der har Ranheim-leder Frank Lidahl vært ute i Adresseavisens podcast og ønsket ham hjertelig velkommen tilbake til Trondheim.
Det samme har Michelsen sagt til Tidens Krav om Kristiansund.
– Hva Ranheim driver med ... det er naturlig at de drømmer om Gjertsen tilbake til Trondheim. Men jeg vet også at han trives godt i utlandet og har lyst til å lykkes der også. Så vi får se, vi har noen spillere vi jobber med, men jeg skal ikke røpe dem her, sier Michelsen.
På spørsmål om vi ikke skal avskrive hverken Tønne eller Gjertsen inn for KBK, svarer Discovery-ekspert Tor Ole Skullerud følgende:
– Hvis Gjertsen skal fortsette å spille toppfotball må han jo spille i Kristiansund, slik det ser ut akkurat nå. Det høres ut er det ikke helt naturlig ut for meg at han skal trappe ned i Ranheim ennå, så vi får vel se enden på det.
Også midtstopper og kaptein Dan Peter Ulvestad er med i spesialepisoden, og han åpner også opp om at de trolig bør ha inn nye kantspillere.
– Vi mistet både venstre- og høyrekanten vår, så det sier seg selv at vi må erstatte dem. Vi har fått inn noen, i (Sander) Kartum, (Snorre) Strand Nilsen og Mucolli. Men det er vel ikke utenkelig at vi ikke er ferdighandlet heller, så vidt jeg vet, for vi trenger mer bredde offensivt. Det er litt av noen sko vi må fylle, sier Ulvestad.
Samtidig påpeker han at de har mistet viktige spillere tidligere, og fint klart å erstatte dem.
– Folk lurte for eksempel på hvordan vi skulle klare oss da (Daouda) Bamba dro, men da kom Flamur (Kastrati) og «Pelle» inn og toppet det nesten. Det er naturlig at Sørli ble solgt selv om det sportslig sett var et ugunstig tidspunkt, men når Bodø byr som de byr, skjønner jeg at både han og klubben må takke ja. Vi har litt å jobbe med der.
Se hele episoden her:

Seriestart Spesial: Kristiansund med Michelsen og Ulvestad

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51