Populære sporter
All sport
Vis alt

Løven Sæter med hat trick i egen hule: – Guttedrømmen som går i oppfyllelse!

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 25/06/2022 klokken 20:55 GMT+2

Mot Lillestrøm ble RBK-spiss Ole Sæter byttet ut av Kjetil Rekdal etter 41 spilte minutter. Da gamleklubben Kristiansund gjestet Lerkendal lørdag kveld, slo løven Sæter voldsomt tilbake i egen hule.

Se høydepunktene: Sæter-show på Lerkendal

  • Se Fotball Direkte søndag fra klokken 17:00 på discovery+ og MAX
Rosenborg - Kristiansund 3-1
Før sesongen ga Ole Sæter klar beskjed til Rosenborg om at han ikke ønsket å lånes ut. Mannen som i 2021-sesongen var utlånt til Ull/Kisa i OBOS-ligaen ønsket denne sesongen å bli i Rosenborg og ta opp spisskampen med Noah Holm og Bryan Fiabema.
I sesongens fjerde serierunde mot Molde plukket Sæter med seg sine første minutter i Eliteserien, og mot Vålerenga i slutten av mai fikk han sin første start. Og mot VIF løsnet det skikkelig for «Løven fra Singsaker».
For med Noah Holm skadet, har det åpnet seg muligheter for Ole Sæter på topp for RBK.
To mål ble det i 4-0-seieren på Initility, og til tross for en skuffende affære mot Lillestrøm – der Sæter ble byttet ut etter 41 minutter – var trønderen å se i startoppstillingen til Rekdal også mot KBK.
Og i sesongens første start på Lerkendal viste løven virkelig hvorfor han blir å regne med for trønderne denne sesongen.

Hat trick-helt

For allerede etter fire minutter ut i oppgjøret mot gamleklubben Kristiansund, dundret Ole Sæter inn sin første nettkjenning. Et strålende innlegg fra Carlo Holse fant trønderen i feltet og spissen gjorde ingen feil foran mål.
– Du store allverden! Det der er lysende godt gjort, nærmest ropte Discovery-kommentator Kenneth Fredheim.
Tabelljumbo KBK utliknet for gjestene, men akkurat det ble bare en parantes i kapitlet som skulle dreie seg om et lag og en mann, nemlig Rosenborg og Ole Sæter.
For åtte minutter før pause kom Sæter på et sugende løp da en ball fra keeper Andre Hansen kom susende fra egen halvdel. Spissen stusset ballen elegant over hodet til KBK-forsvaret, før han iskaldt overlistet Serigne Mbaye.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Kaptein Henriksen om Sæter: – I dag får han lov til å ta seg en kald en

To mål og 2-1-ledelse til pause stoppet ikke «Løven fra Singsaker», for kun to minutter inn i den andre omgangen fullførte spissen like så godt hattricket på Lerkendal.
– Drømmen er komplett! For en avslutter han er, Ole Sæter, fastlo Kenneth Fredheim da Sæter hadde satt inn sitt tredje for kvelden.
Det kunne også vært fire mål for Sæter, for åtte minutter før full tid plasserte trønderen en presis ball rett i tverrliggeren bak KBK-keeperen.
– For en kamp av Sæter på Lerkendal. Dette er guttedrømmen som går i oppfyllelse, fortsatte Discovery-kommentatoren.
Se intervju med Ole Sæter etter kampen her. Saken fortsetter under videoen.
picture

Spøkefulle Sæter: – Det var veldig kjedelig. Må finne meg en annen idrett

Fortapte KBK

Mens det ble en drømmekveld for Ole Sæter og RBK, fortsetter nedturen for fortapte Kristiansund. Årets første Eliteserie-seier lar vente på seg, og med ett poeng på de første ni kampene, ser de neste månedene svært tøffe ut for KBK og Christian Michelsen.
Det er allerede ti poeng opp til trygg plass for nordmøringene, som i tillegg har seks poeng opp til nærmeste Eliteserie-konkurrent Jerv på 15. plass. Med to utsatte kamper før sommerpausen, har KBK derimot spilt noen kamper mindre enn de fleste andre lagene i serien.
Neste oppgave for Kristiansund er Viking borte i cupen, før de tar i mot serieleder Lillestrøm i Eliteserien neste helg.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame