«Når du kjenner på at du var en flopp i Brann, at du ble skyflet ut derfra, og at må du inn og levere ...»
Det sa Kristoffer Løkberg i Eurosports eliteseriekavalkade, da han ble bedt om å sette ord på hvordan han opplevde overgangen fra Brann til Viking i august i fjor, og presset han kjente på da han dro på seg den blå trøya.

Han hadde noe å bevise

Eliteserien
Utestenger supporter etter rasistiske tilrop – roser Vikinghordene
15 TIMER SIDEN
Et drøyt halvår senere, kan det trygt slås fast at det ble et lykkelig klubbskifte for trønderen, som var svært delaktig i at sesongen endte med femteplass i serien og cupgull i NM.
Som den defensive sentralt på midten for Viking, har Løkberg for alvor funnet seg til rette. En rolle han innimellom prøvde i Ranheim, men aldri fikk testet ut i Bergen.
– Det er veldig rart, egentlig. Med den typen de tydeligvis vil ha der, så tror jeg jeg kunne vært god der. Det kunne jeg. Men jeg gikk aldri og solgte inn meg selv som det heller da, og det er jeg veldig glad for nå i dag, for jeg sitter her og trives ekstremt godt, sier 28-åringen.
Les også: RBK må permittere

Roser læremester

Eurosport møter Vikings trønder etter trening på SR-Bank Arena en fredag i februar. På dette tidspunktet er det ingen korona i siktet, og oppkjøringen mot sesong går som normalt.
– Jeg får jobbet godt hver eneste dag med det spillet, sier Løkberg om posisjonen. En «ny, gammel rolle», som han selv kaller det. Og særlig én mann har vært viktig i arbeidet med å bli bedre i rollen.
– Jeg har en bra læremester i Bjarte (Lunde Aarsheim, assistenttrener), som er i trenerteamet her, som jeg snakker mye med, og som gir tilbakemeldinger enten det er bra eller dårlig, og som pusher meg hver eneste dag.
– Hva har han betydd for utviklingen din siden du kom hit?
– Han har betydd mye med tanke på at han stiller store krav, og hele tiden ser etter mulig forbedring.
– Er det noe dere jobber spesielt med?
– Ja, han har jo et øye for rollen fordi han har spilt det mye selv i sin spillerkarriere, og kan enkelt sette seg inn i mine tanker og eventuelle utfordringer. Han er veldig på meg i treningshverdagen og det er noe jeg setter veldig pris på. Selv om jeg er 28 år, pleier jeg å si at jeg har 10 gode år igjen, og da kan jeg fortsatt bli bedre. Og hvis man får jobbe spesifikt i en rolle over tid, så har jeg veldig troa på at det kan bli bra, forteller midtbanespilleren engasjert.
Samtidig er Løkberg rask med å trekke frem og rose også Vikings andre assistent, Morten Jensen, som en annen viktig brikke i jakten på å bli bedre, og han sier begge har betydd mye for ham.
Les også: Nå er han selv permittert - dette sier han

Trengte en leder

For Viking har Løkberg blitt akkurat den spilleren de hadde sett for seg, forteller Bjarte Lunde Aarsheim.
– Vi trengte en leder, en forlengende arm fra trener og ut på banen. Og vi tenkte han ville passe perfekt i sekserrollen hos oss. Der var vi veldig opptatt av gjenvinningsspillet vårt, og å ha en utpå der som kunne styre strukturen. Tenker du på en «sekser» tenker du kanskje mer på en «spielführer», men hans beste egenskaper der er struktur og å få folk med i gjenvinningsspillet, forteller Viking-assistenten.
– Det er en rolle jeg har spilt selv, og da blir du automatisk gjerne litt opphengt i den. Vi har ofte fine, korte og lengre samtaler om rollen og hvordan du kan løse forskjellige situasjoner. Men han sitter jo med enormt mye kunnskap selv. Han kan mye fotball og er ekstremt lærevillig, sier Lunde Aarsheim videre.
– Hva er det Løkberg må jobbe med og bli bedre til?
– Han har masse å jobbe med når det kommer til å løse situasjoner med ball, men det er han klar over selv. Jeg syns han er fantastisk i gjenvinningspress og til å coache andre, men da bruser det veldig i blodet. Han må av og til skru av den, roe seg litt ned og senke pulsen, og faktisk tenke mer på seg selv. Men han har en drive og vilje hver dag, om det er trening eller kamp, til å ville bli bedre.

Flere alternativer

Lagkameratene tror Løkberg blir en fast mann i ankerrollen også i sesongen som kommer. Selv tar han ingenting for gitt.
– De fleste sier at du er bankers som anker på dette laget?
– Vi har veldig mange gode midtbanespillere og den dagen jeg føler plassen min er bankers er det litt farlig. Selvsagt mener jeg at jeg skal spille og at laget er best med meg på banen. Det bør jo alle mene. Samtidig må man ha en porsjon ydmykhet og si at Torsteinbø godt kan spille sentral midtbane med en fin ro og bra fysikk i duellspillet, og Joe Bell er en annen type som har kommet inn her og kan spille på sin måte.
Husker du da Løkberg flyttet inn i Stavanger?
Eliteserien
Dårlig skadenytt for nøkkelspillere
21/09/2021 PÅ 17:00
Eliteserien
Godset-juvelen skrev ny kontrakt: – Går en lys fremtid i møte
20/09/2021 PÅ 19:00