STAVANGER (Eurosport.no):
Etter 5-0-tapet mot Molde onsdag er det allerede lørdag klar for ny kamp for Viking lørdag. Viking har fått en tøff start på sesongen med står med fem poeng på åtte kamper og en lang skadeliste.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
Dagen før møtet med Haugesund var treningen flyttet til Stavanger Stadion, hvor Viking-trener Bjarne Berntsen fortelle at det mest sannsynlig ikke blir noen bedring på skadelisten før den kampen.
– Det er bare en endring, eventuelt, til denne kampen. Muligens blir Løkberg klar, muligens ikke. Men det er ingen av de andre på skadelisten som er klar til denne kampen. Så vi kan håpe at når vi har åtte dager fri til neste kamp etter denne kampen, at noen kan være tilbake da, foteller han til Eurosport.no.
Kristoffer Løkberg er siste tilkomsten på skadelisten etter ta han fikk seg en smell i leggen i kampen mot Odd. Ifølge Berntsen er han fortsatt usikker og skal testes frem mot morgendagens kamp.
– Vi får se hvordan kroppen reagerer etter trening i dag, sier Viking-treneren.
Iven Austbø fikk en overtråkk i kampen mot Start i sjette serierunde og har ikke vært med etter det. Berntsen forteller at han ikke er spilleklar til lørdagens kamp. Sondre Bjørshol har vært ute med lyskeproblemer siden mai og har ikke spilt en eneste kamp så langt denne sesongen. Viking-treneren nikker bekreftende når Eurosport spør om han er på full fart tilbake, men svarer:
– Ja, men han er ikke spilleklar ennå.
I tillegg er Runar Hove, Even Østensen, Jefferson de Souza og Yann-Erik de Lanlay ute med skader. Ingen av dem er heller ikke spilleklar ennå og Berntsen vil ikke si noe om tidsperspektiv på hvor lenge de er ute.
– Vi kan ikke sette en dato så lenge vi ikke vet noe. Vi får ta kamp for kamp og se om det er noen som blir spilleklar, sier han.
Og legger til at det er ekstra utfordrende å sette et lag når man han så mange skader.
– Selvfølgelig. Når veldig mange av de som er skadet hadde vært tiltenkt sentrale plasser på laget, så skaper det selvfølgelig ekstra utfordringer, men sånn er det for alle lag. I noen perioder har man få skader og har den samme elleveren, noen ganger har du mange skader og må skifte. Det er likt for alle lag.
Lørdag møter Berntsens menn Haugesund klokken 20.30. Haugesund ligger tre poeng over Viking med totalt åtte poeng. Kampen kan du se på Dplay og TVNorge.
Sett denne?

I villrede: – Et trist Viking å se i årets sesong

Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02