Eirik Horneland (45) og Rosenborg ble ingen suksess. I sommer skilte partene veier etter en periode med svake resultater.
Nå skriver BT at den tidligere RBK-treneren kan bli assistenten til en annen tidligere RBK-trener, nemlig Kåre Ingebrigtsen i Brann.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Brann-sportssjef Rune Soltvedt holder kortene tett til brystet.
– Vi jobber med å forsterke trenerteamet. Det er det jeg kan si i kveld, skriver han i en SMS onsdag.
Eirik Horneland har foreløpig ikke besvart Eurosports henvendelser.

– Veldig overraskende

– Den er spesiell på så mange måter at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne. Det er mannen som tok over etter at Kåre fikk sparken. Nå skal de to bli en duo i Brann. Det er underholdende og veldig overraskende, sier Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.
Han viser til at Ingebrigtsen gjenreiste Rosenborg med 4-3-3. Når Horneland ikke lyktes med sin 4-4-2-formasjon da han kom inn, ble han tvunget til å spille 4-3-3, uten at det ga suksess.
Dette mener imidlertid Fredheim ikke er et problem, ettersom det da vil være Ingebrigtsen som skal bestemme spillestil og taktikk, ikke Horneland.
– Horneland er jo utrolig dyktig på feltet. Han ønsker å kjøre økter, påvirke spillerne i det daglige og er kjent for en utrolig høy intensitet. Han krever mye av spillerne sine. Slik oppfatter jeg at Kåre er også. Akkurat der tenker jeg de har lik filosofi, sier Fredheim.
LES OGSÅ: Rasismesaken vakte avsky - nå tar idretten omfattende grep

– Største styrke i det defensive

– Der Ingebrigtsen er kjent for offensivt spill, er Horneland kjent for defensiv struktur. Synes du at de utfyller hverandre på den måten?
– Helt klart. Det er ikke noe tvil om at Brann behøver å stramme opp det defensive. De må opp i intensitet og orke mer. Kåre har hatt relativt kort tid, men dette var problemet til Brann i fjor også, sier Fredheim, og fortsetter:
– I så måte er Horneland helt rett mann. Han har utvilsomt sin største styrke i det defensive. Jeg tror de kan utfylle hverandre veldig bra, sier kommentatoren.
Saken fortsetter under videoen.

Mener Glimt-signeringen passer bedre i Molde

– Et utrolig spennende grep

Selv om Horneland er vant til å være hovedtrener, tror ikke Fredheim at 45-åringen kommer til å ha noen problemer med å operere i skyggen. Han tror faktisk at han kan trives med det.
– Han er en genuin fotballmann, det er hans hovedanliggende. Jeg tror vi får se fagmannen igjen, men i bakgrunnen. Horneland blir høyre hånd, det er Kåre som bestemmer, sier Fredheim.
Han gleder seg til å se fortsettelsen om ansettelsen blir et faktum.
– Det er et utrolig spennende grep Brann gjør. Det signaliserer ambisjoner, med to veldig dyktige trenere på plass sammen. Jeg vil tro at dette har blitt planlagt i en god stund. Jeg vil anta at Ingebrigtsen og Horneland har lagt en plan sammen, sier Fredheim.

– Overraskende og vondt

Det er litt over en uke siden Brann meldte at Robert Hauge ikke får fortsette som assistent i klubben. Hauge så ikke den komme.
– Jeg fikk beskjed av Kåre tidligere i dag. Det var overraskende og vondt, sa Hauge til Eurosport.no da.
Horneland ble trener for Haugesund i 2016. Han ledet dem til to fjerdeplasser, før han ble RBK-trener i 2019.
Sommeren 2020 trakk han seg fra jobben grunnet svake resultater.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Peker på manglende bredde etter skuffende sesong: – Kalkulert risiko
31/10/2021 PÅ 15:37