Bodø/Glimt - Kristiansund 2-1
Bodø/Glimt måtte klare seg uten en syk Jens Petter Hauge da de tok imot KBK med Amahl Pellegrino i spissen, og inn på laget kom unggutten Sebastian Tounekti til sin første kamp fra start, da de helgule var på jakt etter nok en rekord.
UEFA Europa League
Ekspertens dom etter Glimt-tapet: – Uvanlig svak til han å være
13/10/2022 KLOKKEN 18:50
For siden 1963 har kun Rosenborg, i 2003, klart å vinne de syv første kampene i en sesong, før Glimt tangerte den med seier i forrige runde. Det har aldri skjedd tidligere at et lag har vunnet de åtte første kampene i Eliteserien. Før nå.
– Vi får den ultimate utfordringen i dag, mente KBK-trener Christian Michelsen, som også satte Amidou Diop inn fra start, i Eurosport-intervjuet før kampen der to av de tre mestscorende lagene møttes.
Se høydepunktene fra kampen. Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Bodø/Glimt - Kristiansund 2-1

Diop var god for gjestene som nektet Glimt å komme til noen særlige store sjanser den første halvtimen. Uvant og frustrerende, for et lag som har scoret godt over 70 prosent av målene sine den første timen så langt.
For i stedet var det KBK som kom på en overgang ute til venstre etter 35 minutter. Ballen ble spilt inn til Pellegrino, som bare trenger en sjanse for å score. Så også denne gangen, med kula mellom beina på Patrick Berg og inn i garnet. Hans 16. mål på 17 kamper i KBK-trøya.
(Artikkelen fortsetter under):

Sjekk drømmetreffet som gjør Glimt historiske

Glimt holdt på å svare nærmest umiddelbart, men Alfons Sampsted banket ballen like utenfor fra returrommet etter en corner.
– De får det akkurat slik de vil. Det er helt uten tempo. De filmer og bruker tid på hver eneste situasjon, og vi spiller elendig fotball. Det er dårlig av oss og bra av dem, vurderte Ulrik Saltnes til Eurosport i pausen.
Og er det en mann skal ikke skal gi gavepakker, er det Amahl Pellegrino. Han var våken og snappet en håpløs ball fra keeper Joshua Smits, men den nederlandske sisteskansen slapp med skrekken denne gangen.
Like før timen var spilt slo nullen til Kristiansund sprekker, og til alt overmål på dødball. Philip Zinckernagel slo inn, Marius Høibråten stusset og Patrick Berg dukket opp på bakre stolpe og styrte ballen i nettet til utligning.
Glimt hadde tydligvis fått blod på tann, for minuttet etter kunne de tatt føringen ved innbytter Victor Boniface, men avslutningen var ikke god nok.
(Artikkelen fortsetter under):

Helten gir korona litt ære for sitt første mål – vil henge det på veggen

Avslutningen var definitivt god nok fra Marius Lode med snaue ti minutter igjen. Midtstopperen sto i returrommet og klinket til på direkten. Ballen føk som et prosjektil inn i nettmaskene.
– Har du sett? Det er det mest ville jeg har sett. Jeg tenkte: "Hva gjør du, vil unngå kontring?" utbrøt Joacim Jonsson i Fotball Direkte-studioet.
Til alt overmål var det hans første mål i Glimt-trøya.
– Sykt deilig å endelig få åpne målkontoen. Jeg har prøvd nå i åtte år å score på seniornivå, sa Glimts matchvinner til Eurosport, før han så målet:
– En stilstudie. Det er alle timene jeg har øvd mens det har vært korona. Det hadde ikke skjedd uten korona, humret Lode.
Amin Askar var frustrert etter kampen.
– Selv etter 1-1 skjer det egentlig ingenting, og vi føler vi har kampen der vi vil. Vi har noen overganger, og så kommer årets mål. Han dundrer den på volley, en stopper, i vinkelen. Hva skal man gjøre? Det er den flyten de er i. Det er jævlig bittert for oss, for jeg føler vi fortjente å få med oss noe, kanskje til og med tre, sier Askar til Eurosport.
Han har likevel latt seg imponere av Bodø/Glimt.
– De har spilt fantastisk fotball og er en fryd å se på, måten de triller kula på. Jeg tror de fleste har håp og tro, de sier i hvert fall det, men det har ikke sett slik ut før vi kom hit. Jeg føler andre lag må ha litt mer innstilling og selvtillit når de skal opp hit og spille, for de spiller bra fotball. De er det beste laget i Eliteserien, uten tvil, er dommen fra Askar.

Michelsens taktiske plan holdt nesten helt inn

UEFA Europa League
Glimt imponerte mot Arsenals stjernegalleri: – Får litt dårlig betalt
13/10/2022 KLOKKEN 18:36
UEFA Europa League
Nådeløs Glimt-profil – mener laget sviktet i forberedelsene
07/10/2022 KLOKKEN 06:49