Kontrakten hans gikk ut ved nyttår, og dermed går han gratis til den tyske klubben.
– Med overgangen til Bundesliga har ønsket om å spille i en av de beste ligaene i Europa gått i oppfyllelse. I samtalene fikk jeg et veldig godt inntrykk av klubben og ledelsen, noe som forsterket min veldig gode magefølelse og gjorde at jeg bestemte meg for å flytte, sier Andreas Linde til klubbens nettsider.
Eliteserien
Forlater RBK etter syv år – klar for Glimt: – Jeg føler meg ønsket
6 TIMER SIDEN
Den 28 år gamle svensken har vunnet den norske serien én gang og blitt U21-europamester med Sverige. Han har også spilt en rekke Europa-kamper for Molde.
  • Se storoppgjøret Barcelona - Real Madrid i den spanske supercupen onsdag 12. januar fra klokken 20:00 på MAX og discovery+!
– I Andreas har vi fått en veldig god keeper for laget vårt. Han har vært fast i Molde de siste årene og har imponert både nasjonalt og internasjonalt med sine prestasjoner, sier hovedtrener Stefan Leitl.
Discovery-ekspert Joacim Jonsson rangerte rundt juletider de 50 beste spillerne i Eliteserien. Da kom Linde på 31. plass.
I fjor var han nummer 20.
– Linde har vært jevnt god også denne sesongen. Relativt komplett som keeper, skrev Jonsson.
15. desember bekreftet Molde at de hentet en ny målvakt fra Tromsø. Jacob Karlstrøm (24) ble klar som erstatter.
– Når vi ikke fikk forlenget med Linde, så var Jacob den første som Per Magne og keeperteamet valgte ut. Han er god med begge bein og passer godt inn i gruppa. Vi er veldig fornøyd med å få på plass vårt førstevalg. Han blir helt sikkert en verdig og god arvtaker etter Andreas, sa Molde-direktør Ole Erik Stavrum.

Beskriver egen filosofi: – Det er full fart framover

(Eurosport / ©NTB)
Eliteserien
Discovery erfarer: RBK-keeper presenteres for Bodø/Glimt mandag
9 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Uavgjort mellom Sandefjord og Tromsø etter sen scoring
I GÅR PÅ 19:32