Onsdag kom listen over de mest medieomtalte idrettspersonlighetene i Norge for 2020. Naturlig nok er den toppet av Erling Braut Haaland og med andre storheter som Ole Gunnar Solskjær og Therese Johaug rett bak, men én kuriosa er jo følgende:
Tre stykker av totalt 25 på lista har vært eller er trenere i Brann i løpet av 2020-året. Lars Arne Nilsen på 5. plass (nå AaFK-trener), Kåre Ingebrigtsen på 10. plass og Eirik Horneland på 15. plass.
Eliteserien
Se høydepunktene: HamKam spolerte festaften på Valle
2 TIMER SIDEN
– Det sier litt om mediatrykket i Bergen og interessen rundt Brann. Det liker vi, sier Kåre Ingebrigtsen på telefon til Eurosport.
Assistenten hans, Eirik Horneland, fikk sånn sett et tøft år ved å starte med avgang i Rosenborg og deretter komme til fotballbyen Bergen.
– Erik fikk jo voldsom omtale i Rosenborg, så han har jo virkelig fått kjenne på det i de to klubbene med mest omtale - alt dette på samme år, sier Ingebrigtsen og ler.
Han var ikke klar over listen før han ble konfrontert med det, men har en sporty tilnærming til å være i slikt selskap.
– Det er selvsagt ikke alltid like artig å være i søkelyset, men det er viktig for en klubb at det er interesse. Enkelte ganger føler man det blir litt mye, men sånn er det.

– Føler lokalavisene ønsker vi skal vinne

Bergenspressen kan være sulten og unådig, men foreløpig føler han at både han og Brann har stått godt i det.
– Enkelte perioder går det jo dårlig, og da har man mye å tenke på. Så kommer jo dere i pressen og skal omtale oss også. Men vi har valgt jobbene våre selv, det er en del av pakka.
– Her har vi to aviser i én by og én klubb i Eliteserien. Det er klart det blir trykk på deg. Det bor mye folk her. Så har jeg en følelse av at avisene her håper vi skal vinne. Vi får heller tåle når kritikken kommer.
Så hva betyr det egentlig når listen er så Brann-tung?
– Det ser jeg på som bare positivt. Det er underholdningsbransjen vi holder på i. Så har jeg som mål å underholde enda mer med laget i 2021, avslutter han lurt.
Dette sa han etter siste serierunde 2020:

Ingebrigtsen: – Vi har et stykke å gå, men har fått snudd det

Eliteserien
Se høydepunktene: Molde tok alle tre poengene med fra Sunnmøre
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Viking med tremålsseier over Jerv
2 TIMER SIDEN