I den nyeste episoden av spillerrådet delte Rosenborg-profilen en historie som tidligere ikke har vært framme i offentligeheten:
– Jeg har opplevd at det var en som fikk besøksforbud til både meg og andre i klubben. Han hadde utrolig nok akkreditering til presseområdet.
Eliteserien
– Jeg er tom for ord. Det er steike irriterende
10 TIMER SIDEN
– Han skulle ha et visst antall hundre tusen kroner. Hvis han fikk det så skulle han bare knekke nesa mi. Hvis ikke skulle han knuse trynet mitt, forteller han til en blanding av latter og fascinasjon hos resten av panelet.
Den svært så sinte mannen likte ikke hvordan RBK ikke leverte etter at Helland hadde satt høye mål.
– Det hele var fordi jeg hadde gått ut og sagt at vi skulle komme oss inn i Champions League, noe vi ikke klarte. Det hadde tydeligvis ruinert livet hans.
  • Lørdag kan du følge Eurosports terminlistesending på Eurosport Norge og Dplay!

Møttes i akebakken med sønnen

Men historien tar seg ikke ordentlig opp før her. Helland forteller engasjert:
– For å gjøre det litt ekstra spennende: i vinter er jeg i Akebakken på Nissekollen sammen med sønnen min. Den samme fyren som hadde besøksforbud dukker opp midt i akebakken mens jeg er der alene med sønnen min og en rattkjelke.
– Han er kledd i joggebukse og genser midt på vinteren. Så følger han etter meg oppover så jeg plutselig står ansikt til ansikt med han, og han vil prate.
Helland, som ellers er kjent for å være en hardhaus som krever mye av seg selv og omstendighetene, må innrømme at han ble noe preget.
– Det var faktisk litt ubehagelig. Da stod jeg der med knyttet neve.
Christian Gauseth, som er fast gjest i programmet, spør 30-åringen om hva de snakket om.
– Da var han veldig hyggelig. Han snakket om både løst og fast. Men det var ubehagelig. Han er jo bortvist fra Lerkendal. Og jeg hadde jo med meg minstemann, så jeg kunne jo ikke bare stikke om det tok seg opp, ler han.
Se hele historiefortellingen her:

Hellands historie: – Det var ubehagelig. Jeg stod med knyttet neve!

Eliteserien
«Bortekongen»: – Hva snur det? Thomas Lehne Olsen snur det!
10 TIMER SIDEN
Eliteserien
Avsløres toppscoreren i en liten løgn her?: – Neste!
10 TIMER SIDEN