Foto: Mathias Dulsrud, LSK
Interessen fra Lillestrøm for midtbanespilleren har vært kjent lenge. Hans tidligere klubb Tromsø har også jaktet hans tjenester, og så har også Brann kommet inn i bildet.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
14/08/2022 KLOKKEN 18:45
Åsen fikk beskjed om at han ikke sto først i køen på RBKs profiltunge midtbane, og har kunnet se seg om etter andre klubber. Men 29-åringen har to år igjen av kontrakten, og en høyere lønn enn de fleste andre klubber i ligaen kan matche.
Eurosport snakket med sportssjef Simon Mesfin mandag, og da meldte han at de var avventende til situasjonen. Det skal ha stått på hvorvidt RBK var villige til å dekke deler av lønnen mens han var på utlån.

– Sovende kjempe

Så kom meldingen om at Åsen hadde bestemt seg. iTromsø meldte at han hadde takket nei til Tromsø, Romerikes Blad meldte at han var på vei til LSK og VG kunne fortelle at RBK betaler januarlønnen og ingenting resten av året, samtidig som Åsen har forhandlet om en lavere lønn på om lag en million direkte med LSK. Trolig er det også en kjøpsklausul inkludert.
– Jeg gleder meg veldig, og har bare lyst til å komme i gang med en gang. Jeg har veldig masse energi og vil bare trene hardt og komme i gang med sesongen, sier Åsen i et intervju gjort med LSKs nettsider.
Der forklarer Åsen, der han smilende poserer i den gule drakta, hvorfor valget falt på Lillestrøm.
– Det er en litt sånn sovende kjempe. De er nyopprykket, men veldig offensive. Skal sette preg på Eliteserien i år og har et spennende prosjekt på gang. Blant annet Lehne Olsen har snakket en veldig varm sak her.
Den nåværende Lillestrøm-kapteinen spilte sammen med Åsen i Tromsø, og de fant tonen både på og utenfor banen. Duoen ble gode venner.
– Ja, jeg har bodd med Lehne, og han har både opp- og nedturer både på banen og utenfor. Så jeg vet litt om hvordan jeg skal få ham på sitt beste, smiler trønderen.

Veldedighetskamp

Han forteller om et godt inntrykk etter samtaler med Mesfin og hovedtrener Geir Bakke.
– Veldig bra, det har vært mye positiv energi og litt sånn sprudlende. Det har egentlig bare gitt mer bensin på bålet, og jeg kan nesten ikke vente med å starte.
Samtidig velger Åsen å engasjere seg i en sak som har preget lokalmiljøet, men også nasjonalt.
– Jeg har hørt at det skal være en veldedighetskamp i sommer, og jeg som alle andre er veldig berørt av den tragiske hendelsen som har vært på Gjerdrum. Så jeg har lyst til å ta fra egen lomme, 10.000, og gi til den veldedighetskampen der, som skal gå til idrettslag og berørte på Gjerdrum. Det gjør jeg med glede, sier Åsen, og legger til:
– Nå skal jeg flytte hit til Romerike, og da bryr jeg meg veldig om det som skjer i Lillestrøm og med folk ellers i samfunnet, og å ta vare på alle rundt oss. Jeg liker å engasjere meg i dem som trenger det.
Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
14/08/2022 KLOKKEN 18:44
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
13/08/2022 KLOKKEN 16:33