Først til uken kan Amor Layouni trene sammen med Vålerenga, på grunn av karantene, men allerede før han har sett sine nye lagkamerater i aksjon på treningsfeltet, avslører han høye ambisjoner for den kommende sesongen.
– Jeg forventer at vi får en veldig god sesong. Vi kommer til å kjempe om gullet, og forhåpentligvis vinner vi gullet. I tillegg bør vi gå så langt som mulig i Europa, sier den tidligere Glimt-spilleren til Freddy Dos Santos, i et intervju publisert på Eliteseriens Youtube-kanal.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Forrige gang Layouni spilte i Eliteserien leverte han ti mål og fem assist på 21 kamper i Glimt. Det har han planer om å toppe når han nå skal spille i blått.
– Jeg vi ta flere målpoeng enn det jeg gjorde forrige gang jeg var i Norge.

Hyller gamleklubben

Den siste tiden har den svensk-tunisiske angrepsspilleren vært tilknyttet Pyramids FC i Egypt, men etter lite spilletid valgte han å returnere til Norge.
Også denne gangen var Glimt interessert i å signere måljegeren, men tilbudet nådde ikke opp.
Selv om 28-åringen valgte Oslo framfor Bodø og Vålerenga framfor Glimt, er han svært imponert over det Kjetil Knutsen har fått til i nord.
– Philip (Zinckernagel), Jens Petter (Hauge), Ulrik (Saltnes), Patrick (Berg). Jeg kan nevne hver eneste spiller på det laget, for de er alle veldig bra. Så har de hatt Kjetil (Knutsen) og Åsmund (Bjørkan), og de jobber fantastisk bra hver eneste dag og på hver eneste trening. De utvikler seg hele tiden.
– Er du overrasket over suksessen?
– Om jeg er overrasket? Nei. Glimt er et fantastisk lag, Kjetil har gjort en veldig god jobb, men vi får se i år, sier en smilende Layouni til Freddy Dos Santos, som representerer Norsk Toppfotball.
Denne sesongen skal Vålerenga-spilleren spille hjemmekampene sine på Intility Arena. Sist han var der tapte Glimt 0-6. Et minne Layouni har fortrengt, i ifølge han selv.

– Det har vært tøft

Til tross for et og annet tap i den gule drakten i 2019, opplevde den 191 cm høye kantspilleren stort sett sportslig suksess i sin tid i Nord-Norge. Slik har det ikke vært i Egypt.
– Det vært litt tøft, det må jeg si. Jeg kom til Egypt, hvor de var midt i sesongen. Jeg hoppet inn direkte og så fikk trenerne som hadde hentet meg sparken etter noen måneder. Da ble det enda tøffere. Det kom en ny trener inn som ville ha en annen type kant. Han synes ikke jeg passet inn i hans system, og da ble det ikke mye spilletid, forteller Layouni.
Denne gangen var det viktig å gå til en klubb hvor han visste at han kom til å få spille, men den utfordrende tiden i Pyramids har ikke bare vært forgjeves.
– Det er en god erfaring. Det krevde mental styrke å holde humøret oppe, spesielt når du ikke får spille. Som fotballspiller har jeg utviklet meg, og i tillegg er ikke banene der nede de beste, så du venner deg til å spille på litt dårligere underlag.
Layouni kan få sin Eliteserie-debut for Vålerenga når Oslo-laget møter Molde på hjemmebane i første serierunde 5. april. I den femte serierunden venter Glimt på Intility.
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51