Han skulle på treningsopphold i Manchester United, men måtte melde avbud på grunn av skole. Han var på besøk hos Liverpool og Midtjylland, og takket nei til invitasjoner fra Juventus og Inter.
Likevel valgte Odin Thiago Holm den 15. januar 2019 å signere for Vålerenga.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Nå, to år senere, venter midtbaneeleganten – som nylig fylte 18 år – fortsatt på sitt store gjennombrudd i Oslo-klubben.

– Vi må spenne buen litt nå

Eurosports ekspert Joacim Jonsson tror det fort kan komme i 2021.
– Ikke se bortifra at det er gjennombruddet i årets Eliteserie. Han har kvaliteter, sier Jonsson i Eurosports Eliteserie-podcast Indre bane.
På spørsmål om det nå er på tide å forvente såpass av Holm, svarer Jonsson:
– Ja, vi må spenne buen litt nå. Han er jo 03-modell, og har blitt 18 år. Hvorfor ikke?
Allerede i mars 2019, to måneder etter han signerte for VIF, trakk Jonsson frem det da 16 år gamle stortalentet som en potensiell joker for hovedstadslaget.
«Odin Thiago Holm kan vise seg å bli vinterens beste forsterkning for Vålerenga. Han er et av landets aller største talenter. Holm var tidligere best som offensiv midtbanespiller, men har de siste sesongene blitt en mer klassisk 6er. Han har en helt ekstrem ballbehandling og er en maestro som dikterer spillet på midtbanen. Thiago Holm har utviklet den defensive delen, men her finnes det fortsatt en del mer å gå på.» var Eurosport-ekspertens spådom den gang.
Men den nå 18 år gamle Trondheimsgutten venter altså fortsatt på å ta Eliteserien med storm.
En smakebit på 2021-sesongen kan ha kommet i siste serierunde i fjor, hvor 18-åringen scoret i seieren mot Start. Totalt fikk unggutten 15 opptredener i Eliteserien for VIF, hvor av 14 var som innbytter. Den eneste kampen har startet var mot Molde i 11. serierunde.
Se Holms scoring mot Start her (saken fortsetter under):

Se høydepunktene: Start rykket ned etter stortap mot VIF

Rangerer VIF-elleveren foran Molde

Det tror altså Jonsson kan bli en realitetet i år. Og det er ikke bare Holm det stilles store forventninger til på Valle - i ekspertens ferske «Power Ranking» har Eurosports ekspert Vålerenga på topp drøye to måneder før seriestart.
– Det er litt fordi jeg er usikker på Molde-angrepet med Sigurdarson inn og en haltende Ohi, men også fordi VIF har handlet fra øverste hylle. Layouni-signeringen er et ordentlig statement, og ganske ulikt hvordan VIF tidligere har operert på overgangsmarkedet. VIF har kommet lengst i førsteelleveren. Tiltenkte førsteellever på plass. Få på plass litt bredde – men det er enklere enn toppene.
Det er noe Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre tiltreder.
– De har spisset troppen og kvittet seg med noen på utgående kontraster. For noen år siden sopte man inn en del navn, og så gikk man gjennom i etterkant. Det var mye ymse. Nå er det en helt annen trend, sier Myhre.
– Jeg mener VIF har kommet lengst i etableringen av en tiltenkt førsteellever. Nå gjelder det å få på plass litt mer bredde, men det er jo en del enklere enn å få inn de store toppene, legger han til.
Også i fjor hausset Jonsson opp VIF før sesongen, til mange supporteres fortvilelse. Det endte med bronse i Dag Eilev Fagermos første sesong som sjef.
– De sa jeg måtte slutte å hype laget i fjor også, men de hvordan det gikk. Leverer de ikke i år, så skal de få høre det også, gliser eksperten.
Selv er Fagermo heller ikke fornøyd med å bare ta bronse. Se hvorfor her:

Fagermo sikter enda høyere: – Jeg har ikke kommet til Vålerenga for å vinne bronse

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51