Den taleføre og -glade svensken var tydelig proppfull av oppsamlet energi og meningers mot, og det kom klart frem da panelet i Eurosport-podcasten Indre bane denne uken var samlet igjen for første gang i år.
Teamet ble fort Brann og lagets medaljesjanser.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
– De er fullstendig sjanseløse ut fra dagens situasjon. Man er nærmere et nedrykk enn å slåss om de medaljene pr i dag. Så de må gjøre ting, sier Jonsson.
En ting er bråket omkring hvorvidt klubben skulle legge kunstgress på stadion og de forsøksvis dempede ambisjonene grunnet elendige treningsforhold. En annen ting er at han tror Kåre Ingebrigtsen har innsett at stallen holder et lavere nivå enn han først trodde.
– Problemet er jo at Kåre ikke skjønte hvor dårlig laget egentlig var. Han trodde nok at de var bedre enn de er. Han tenkte sikkert at det var Lars Arne Nilsen som ikke hadde fått det helt ut. LAN fikk ut akkurat hva Brann var gode for, han. Og Brann har et altfor dårlig lag, og det har Kåre sett.
Sagaen rundt Sivert Heltne Nilsen ble lang, men fikk for Branns del en kjedelig slutt. Det tidligere midtbaneskjoldet, som fungerte som et nav i laget som på hans tid kjempet om seriegull, forsvant til Belgia fra Elfsborg, i stedet for tilbake til Bergen.
– Daniel Pedersen kan bare spille sentralt, og han er ved at de nærmest var desperate etter Sivert Heltne Nilsen blitt fortalt at han er for dårlig. Nå er Nilsen borte, og da så jeg helt plutselig at de skulle ha en indreløper i stedet. Hvor er den røde tråden? Det stinker ikke medalje av dette her.
I stedet utfordres Jonsson til å komme med forslag til hvem han synes laget bør hente, og innen ett minutt har han ramset opp fire spillere han mener vil kunne gjøre laget til en medaljekandidat.
* Ta Oscar Linnér, den gamle AIK-keeperen. Han er i Arminia Bielefeld, og har sittet på benken der nå. Hent ham.
*Jakob Glesnes. Han er hjemme og vet ikke helt når det kommer i gang i USA. I Philadelphia satt han på benken de tre siste kampene. Hent ham.
* En sentral midtbanespiller, her skal du få et godt alternativ: Tobias Børkeeiet. Har kommet helt fullstendig ut i kulden i Brøndby. Han var litt med i starten, og så var det mye skader. Han er iskald, og helt perfekt i den rollen.
*Håvard Nielsen, Greuther Fürth. Satt på benken i helgen. Han kan spille både ving og han kan spille spiss.
– Der har de jo en sentrallinje. Det er klasse, og det er der de må være om de skal ta medalje. I stedet for å begynne å hente noe annet rør. Hent ordentlig! er den tydelige dommen fra Jonsson.
– Betal penger for det. De har jo strødd rundt seg de siste årene, så dere har det. Nå har de fire mann der. Da skal jeg sette dem på medalje, jeg, legger han til.

Se høydepunktene: Bolly scoret begge da Molde slo Brann.

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51