Etter å ha fått bruddskader i ansiktet, brudd i foten og en alvorlig ankelskade, skjedde det igjen. Søndag pådro Sarpsborg 08-midtstopper Jørgen Horn seg en korsbåndskade som setter han ut av spill i 9-12 måneder.
Skademarerittet vil ingen ende ta.
Eliteserien
Den ekstreme forvandlingen: Gråstein til gull i Bodø/Glimt
7 TIMER SIDEN
– Dagene har selvfølgelig vært jævlig kjipe. Korsbåndskade er noe av det verre du kan dra på deg. Du vet at det tar lang tid å komme deg tilbake. Skynder du deg, er sannsynligheten for å få det igjen relativt mye større, sier Horn i fredagens episode av Spillerrådet.
– Det er ikke noe gøy i det hele tatt. Jeg unner ingen andre det samme. Jeg får ikke gjort så mye annet enn å operere og ta det litt dag for dag med tanke på opptrening, legger han til.
Hør mer om hva Jørgen Horn tenker om skaden. Hele episoden kommer på fredag.

Jørgen Horn om skademarerittet: – Et spørsmål om det er verdt det

30 kamper siden overgangen

Dermed avslutter han sesongen 2020 med 10 kamper. Forrige sesong fikk han bare seks kamper, mens i 2018 ble det 14 kamper.
Totalt er det blitt 30 kamper på 33-åringen siden han kom til Sarpsborg fra Strømsgodset sommeren 2018.
Korsbåndskaden gjør at han trolig ikke kan spille fotball før 2022.
– Det er et dårlig snitt. Hadde hamstringen røket eller det var en kronisk hofteskade, tror jeg du hadde lidd litt mer over tid. I mitt tilfelle har det vært mer akutte støtskader. Jeg vet ikke om jeg har uflaks eller en merkelig landeteknikk i hodedueller, sier Horn.

«Har du au'a i foten igjen, pappa?»

Veteranen innrømmer at han har tenkt tanken om å legge opp. Ikke bare på grunn av skadene, men også situasjonen på hjemmebane.
– Den eldste datteren min sa det fint her forleden: «Har du au'a i foten igjen, pappa?». Da har du gått nok på krykker i huset, sier Horn.
Han understreker imidlertid at han på ingen måte har bestemt seg. Å trene opp kneet må han uansett gjøre.
– Hvis jeg står der om ni til tolv måneder og motivasjonen og drivkraften er der til å spille videre, skal jeg ikke utelukke det, men akkurat nå skal jeg ta den operasjonen og én uke av gangen, sier Horn.
Saken fortsetter under videoen.

Forteller om vinterens «idiotiske» skade: – Det var ganske dumt

– Spørsmål om det er verdt det

Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth (36) har også slitt med sin dose skader. Motivasjonen for å komme seg tilbake, er kjærligheten for fotballen. Den er bare blitt større med alderen.
– Jeg vet at jeg er på vei til å ri ned solnedgangen av karrieren. Disse øyeblikkene får jeg aldri igjen. Det er blitt enklere å motivere seg, for nå vet jeg at jeg lever fotballivet mitt på lånt tid. Det er ikke så lenge igjen, sier Gauseth i Spillerrådet.
Horn kjenner seg igjen i gleden av han får fra fotballhverdagen.
– Det er selvfølgelig motivasjon i det, men på et eller annet tidspunkt er det et spørsmål om det er verdt det. Jeg føler at jeg begynner å nærme meg det punktet, sier Horn.
Eliteserien
Se hvordan Vålerenga skaffet tre poeng etter straffedrama
19 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Lillestrøm feide over Strømsgodset
19 TIMER SIDEN