Glimt-spiss Konaté har signert en låneavtale for franske Lyon Duchère A.S. til 30. juni 2020. Nivå tre-klubben i Frankrike har samtidig sikret seg en opsjon på kjøp.
Det bekrefter Knutsen, mannen som ble kåret til årets trener i Eliteserien 2019, til Eurosport.no onsdag ettermiddag.
Eliteserien
Gåsehud og kaos i klubbene – tatt på senga av pølsespørsmål
I GÅR PÅ 11:53
– Han brukte litt tid med tanke på det fysiske i norsk fotball. Vi stiller tøffe krav til å tilpasse seg en ny kultur. Det ble tungt for han etter hvert. Med tanke på videre utvikling og trivsel var det et sterkt ønske for han å spille og reise til Frankrike. Det har vi innvilget. Det var det eneste rette, sier Knutsen.
(Saken fortsetter under):

Knutsen om spillerkjøp: – Litt overdrevet hvor mye penger vi har

Slet med spilletid: – Det ble litt mye

Konaté ble signert på en fireårskontrakt 29. mars i fjor, altså sent i vinduet, etter at Victor Boniface røk korsbåndet. Han kom fra franske US Boulogne på nivå tre.
Spilleren er nå på et helt annet fysisk nivå enn det han var da han kom til Bodø, men har slitt med spilletid. Totalt har det blitt fire kamper i Eliteserien. Alle har kommet som innbytter. Franskmannen scoret hat trick mot Ågå, det som har blitt hans eneste cupkamp.
– Han snakket ikke engelsk da han kom, men har vært flink til å tilegne seg språket. Men det ble litt mye rett og slett. Det er vanskelig underveis i sesongen når du ikke får spilletid, erkjenner Knutsen.
– Er nivå tre i Frankrike bra nok?
– Jeg har ikke gigantkunnskaper om nivå tre i Frankrike, men har sett litt kamper, og det er noen virkelig gode enkeltspillere. Det er en forholdsvis fysisk liga og et litt høyere nivå enn det vi tror, sier Glimt-treneren.
Med en utkjøpsklausul kan Konaté ha spilt sin siste kamp for Glimt. Nevnte Boniface, Kasper Junker og Endre Kupen er alle foran franskmannen i spisskøen.
– Vi får se hvordan ting blir. Han er en flott gutt på alle måter, understreker Knutsen.

Kjetil Knutsen sammenligner nysignering med Glimt-helt

Eliteserien
Her er dagens gladmelding: Full gjenåpning for idretten
I GÅR PÅ 10:41
Eliteserien
Spilte med hjernerystelse: – Ikke tid til å tenke på hva som skjer om fem år
I GÅR PÅ 09:06