Populære sporter
All sport
Vis alt

Kun én scoring på sju kamper for FKH-duoen: Avfeier spissproblem

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 11/07/2020 klokken 21:57 GMT+2

Haugesund-spissene Benjamin Källman og Alexander Ammitzbøll har fått en trå start på sesongen. Angriperne står med kun én nettkjenning tilsammen denne sesongen, men Grindhaug avfeier at klubben har et spissproblem.

Alexander Ammitzbøll og Benjamin Källman

Foto: Scanpix

Med 0-3 i sekken mot Molde lørdag kveld, var det en mørk sky som la seg over Haugalandet og Haugesund stadion. FKH-trener Jostein Grindhaug stokket godt om på kortstokken før oppgjøret mot moldenserne, og spilte med både Benjamin Källman og Alexander Ammitzbøll på topp i en 4-4-2-variant.
Formasjonskabalen løsnet derimot ikke mot Erling Moes mannskap, og med kun én nettkjenning for de to spissene tilsammen denne sesongen er det grunn til bekymring i Haugesund.

– Et scoringsproblem

FK Haugesund står med seks mål på syv kamper, og har med det scoret nest færrest mål av samtlige lag i Eliteserien – likt med Sarpborg 08 og to mål mer enn Sandefjord. FKH-trener Jostein Grindhaug ønsker ikke å legge ansvaret på de to nyankommende spissene, men erkjenner at klubben har et problem foran mål.
– Vi har et generelt problem med å score mål, men vi legger det ikke på de to alene, sier Grindhaug til Eurosport.
19. juli er utestengelsen til Ibrahima Wadji ferdig, og tankspissen kan endelig returnere i kamp for FK Haugesund. FKH-treneren tror derimot ikke at det løser det antatte problemet til rogalandsklubben.
– Det er et stort spørsmål hvor lang tid det tar før Wadji kommer tilbake i kampform, så tror ikke det løser så mye med en gang, fortsetter han.

Velde: – Tror det løsner

Venstrekant Kristoffer Velde har scoret like mange som de to spissene denne sesongen, nemlig ett mål. 20-åringen er sikker på at det snart løsner for duoen på topp.
– De er to gode fotballspillere, så det har stanget litt for dem denne sesongen. De har begge kommet til et nytt sted, så det tar nok litt tid før de kommer inn i det. Jeg er helt sikker på at det løsner for dem også etterhvert, sier Velde til Eurosport.
Tidligere Viking-spiller Benjamin Källman er på lån i Haugesund fra finske FC Inter fram til årsskiftet, mens Alexander Ammitzbøll også har en låneavtale ut 2020 – fra danske Aarhus.
Sett denne?
picture

– Haugesund er en skuffelse ut fra hva jeg hadde forventet

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame