Med 0-3 i sekken mot Molde lørdag kveld, var det en mørk sky som la seg over Haugalandet og Haugesund stadion. FKH-trener Jostein Grindhaug stokket godt om på kortstokken før oppgjøret mot moldenserne, og spilte med både Benjamin Källman og Alexander Ammitzbøll på topp i en 4-4-2-variant.
Formasjonskabalen løsnet derimot ikke mot Erling Moes mannskap, og med kun én nettkjenning for de to spissene tilsammen denne sesongen er det grunn til bekymring i Haugesund.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55

– Et scoringsproblem

FK Haugesund står med seks mål på syv kamper, og har med det scoret nest færrest mål av samtlige lag i Eliteserien – likt med Sarpborg 08 og to mål mer enn Sandefjord. FKH-trener Jostein Grindhaug ønsker ikke å legge ansvaret på de to nyankommende spissene, men erkjenner at klubben har et problem foran mål.
– Vi har et generelt problem med å score mål, men vi legger det ikke på de to alene, sier Grindhaug til Eurosport.
19. juli er utestengelsen til Ibrahima Wadji ferdig, og tankspissen kan endelig returnere i kamp for FK Haugesund. FKH-treneren tror derimot ikke at det løser det antatte problemet til rogalandsklubben.
– Det er et stort spørsmål hvor lang tid det tar før Wadji kommer tilbake i kampform, så tror ikke det løser så mye med en gang, fortsetter han.

Velde: – Tror det løsner

Venstrekant Kristoffer Velde har scoret like mange som de to spissene denne sesongen, nemlig ett mål. 20-åringen er sikker på at det snart løsner for duoen på topp.
– De er to gode fotballspillere, så det har stanget litt for dem denne sesongen. De har begge kommet til et nytt sted, så det tar nok litt tid før de kommer inn i det. Jeg er helt sikker på at det løsner for dem også etterhvert, sier Velde til Eurosport.
Tidligere Viking-spiller Benjamin Källman er på lån i Haugesund fra finske FC Inter fram til årsskiftet, mens Alexander Ammitzbøll også har en låneavtale ut 2020 – fra danske Aarhus.
Sett denne?

– Haugesund er en skuffelse ut fra hva jeg hadde forventet

UEFA Europa Conference League
Super-innbytterne roses: – Bringer energi inn i Molde-laget
13/10/2022 KLOKKEN 21:12
UEFA Europa Conference League
Molde svevde høyest og er på skuddhold i gruppa: – Ikke alltid den peneste fotballen
13/10/2022 KLOKKEN 20:51