• Se Viking - Sarpsborg på discovery+ søndag klokken 18!
SARPSBORG / OSLO (Discovery):
– Det er veldig stor interesse rundt Ibrahima. Det er en spiller som pøser inn mål på et godt landslag (Mali). Spillerne rundt ham er fra Southampton, Hoffenheim og Rennes, men det er han som er stjerna på laget, sier Berntsen til Discovery – og legger til at det er mange som er nysgjerrige og noen som er konkrete.
Eliteserien
Fikk gult kort for filming: – Jeg tar det, beklager!
7 TIMER SIDEN
– Det overrasker meg veldig om ikke klubben setter salgsrekord på det«caset» her, fastslår han.
Spissen ble hentet til Sarpsborg fra Haugesund før sesongen. Den 22 år gamle kraftpakken av en spiss har scoret 10 mål på 24 kamper denne sesongen.
Det høres kanskje ikke all verden ut i seg selv, men tatt i betraktning at laget har slitt, og kun en Sarspborg-spiller tidligere har nådd tosifret antall mål i en sesong i Eliteserien (Patrick Mortensen med 12 i i 2017 og 2018), er det ikke så verst.
– Det er en ung spiller i Eliteserien. Potensialet i pris er stort, når han i tillegg scorer mål for et godt landslag, sier Berntsen.

Sammenligner med Sverige

Uoppfordret drar han frem et lite hjertesukk. Han snakker på generell basis, men bruker Patrick Berg som eksempel.
– Jeg synes vi prater for lave priser. Vi setter lista for lavt. Se i Sverige nå, de solgte en midtstopper på 23 år fra Elfsborg til Gent for 40 millioner. Patrick Berg skal ikke gå under 40 han. Det er bare tull, sier Berntsen og fortsetter:
– Så blir det fremstilt i media som at det er klubbene som er vanskelige. Men det kan ikke være slik nå at man skal komme til Norge for å hente billige spillere. Bodø/Glimt er kanskje Skandinavias beste lag, akkurat nå. I hvert fall når de er skadefrie. Hvorfor skal de selge noe billigere enn Elfsborg i Sverige?
Patrick Berg har vært åpen på at han ønsker å ta et nytt steg, trolig allerede etter inneværende sesong. Midtbaneankeret fyller 24 år om en snau måned.
– Det er selvfølgelig slik at ting som alder og kontraktslengde og slike ting spiller inn, og det er mulig han akkurat begynner å bikke litt der, men.
En av dem som har uttalt at Glimt neppe kan få Jens Petter Hauge-penger for Patrick Berg, er Discovery-ekspert Joacim Jonsson. Det var imidlertid før han herjet med selveste Roma på Aspmyra.

Angrer ikke

Kone er ifølge Transfermarkt 1.90 høy og har kontrakt til 31. desember 2023. Han har scoret fire mål på fire kamper for Mali.
– Det er stor interesse. Han står på som fanken, legger ned en sinnssyk jobb for laget sitt, løper ekstremt mye til å være 90 kilo og 1.90 høy. Det er ikke noe å utsette på ham i den fasen som er nå. Det kan være forstyrrende for en spiller når det blir snakk om andre klubber og høye lønninger, men foreløpig har det vært null problem.
Det kan bli snakk om et salg allerede i januar, men Berntsen stresser ikke.
– Vi er langt nede i næringskjeden. Vi har aldri holdt tilbake spillere, men vi har også alltid fått den prisen vi ønsker. Det kan hende det drar seg til sommeren om ikke markedet gir oss den prisen vi ønsker. Selv om man kan snakke om forhandlinger, er det først og fremst Ibrahima selv som med prestasjoner sørger for den prisen.
Og etter den siste tidens formutvikling, angrer man heller ikke på at man ikke solgte ham i forrige vindu.
– Nei, det gjør vi ikke. Da var det ikke store nok summer, heller. Det var store summer i norsk målestokk, og ville vært blant de største salgene i år, men det var ikke store nok summer.
Vi fikk bli med inn på kontoret til Berntsen da han forhandlet med Saletros og Soltvedt:

Bak lukkede dører i en norsk toppklubb: Slik er en dag som sportssjef

Eliteserien
Kaller det flaut og pinlig: – Håper gutta kjenner at det går på stoltheten
7 TIMER SIDEN
Eliteserien
Michelsen: – Så jævlig irriterende det vi driver på med
7 TIMER SIDEN