Tidligere torsdag meldte nemlig Romerikes Blad at Kristiansund skal ha lagt inn et bud på Ull/Kisas talentfulle Mikkel Rakneberg (19). Budet ble bekreftet av daglig leder Andreas Aalbu.
– Vi har fått et bud på Mikkel fra Kristiansund, men det var ikke bra nok, sa han til avisen.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sæter-show på Lerkendal
11 TIMER SIDEN
Ifølge RB skal budet fra KBK ha ligget på om lag 500.000 kroner.
På en pressekonferanse Kristiansund holdt torsdag kveld, der temaet var at trener Christian Michelsen har forlenget avtalen sin med ytterligere to år fra de to han hadde igjen, ble også Rakneberg - og Aalbu - et tema.
Konfrontert med budet på unggutten fra en av journalistene i salen, svarte Michelsen følgende:
– Jeg er litt overrasket over Andreas Aalbu, en KBK-er, som bruker media på den måten der. Vi har vår spillerlogistikk og er utrolig godt fornøyde med den spillergruppa vi har, sa Michelsen, istemte i at det kunne være en taktikk og et forsøk på å presse opp prisen, og la til:
– Vi får sikkert hundrevis av mailer om spillere som er interesserte i å komme hit hver uke, og så handler det om å prøve å finne dem vi tror eventuelt kan gi oss noe.
– Men dere har jo bydd på ham, fikk Michelsen videre spørsmål om.
– Man er hele tiden interesserte i å bli bittelitt bedre. Men vi vil ikke konkretisere hvem det er snakk om. Vi er veldig tydelige på hva vi vil i KBK. Vi er ikke interesserte i å være med på noe spill. Da ser vi fremover, svarte KBK-treneren.

– Ikke en strategi

Påstandene om at de har brukt media for å presse pris, avvises av Aalbu.
– Jeg har ikke sett den pressekonferansen eller hørt de sitatene, men vi har ikke tatt kontakt med noen for å lekke noe. Når såpass mange vet om det og en spiller kanskje ønsker seg dit, kommer det fort ut, sier Aalbu til Discovery.
– Måten det skjedde på, er vi ble konfrontert med nyheten. Da hadde Romerikes Blad allerede snakket med spilleren. Det kommer ikke fra Ull/Kisa som klubb, i hvert fall. Vi har ikke gått ut i media, og heller ikke sagt noe om hva beløpet er eller hva det står på. Men når folk vet om at det har skjedd, er det ikke noe vits å holde skjult eller lyve, heller, tilføyer han.
Selv har Aalbu 28 førstelagskamper og en scoring for Kristiansund tilbake i 2013.
– Vi har i hvert fall ikke oppsøkt media for å fortelle om dette. Det er noe media hadde fått vite og pratet med vedkommende om, før Ull/Kisa ble konfrontert med det. Så for alt jeg vet kan det være være KBK selv som har sagt noe for at noen skal bli misfornøyde, svarer Aalbu med et smil.
– Det er ikke noen strategi for oss å presse opp pris og slike ting. KBK vet hva vi ønsker, og det har egentlig vært en ryddig dialog. Både Michelsen, Kjetil Thorsen og Terje Wiik er hedersmenn i mine øyne, og jeg kjenner dem fra langt tilbake. Men at vi driver med noe spill, kan jeg garantere at vi ikke gjør. Vi vil jo ikke miste spilleren.

Spilleren er interessert

Aalbu er ikke like overrasket over at opplysningene har nådd media.
– Selv om jeg er ung og fersk i bransjen, og ikke har vært med like lenge som dem, vet jeg jo at ting fort kommer ut en eller annen gang. Det er alltid noen som er misfornøyde, og da er det noen som prater, sier Aalbu.
Rakneberg var på banen i alle de 30 kampene i nedrykkssesongen fra OBOS-ligaen i fjor. 20 av dem var fra start og han scoret syv ganger.
– Kristiansund er jo en toppklubb, og det er veldig interessant. Utover det vil jeg ikke kommentere noe. Jeg har vært oppe på kontoret til Aalbu og snakket med ham om dette. Vi har hatt en åpen dialog, og han vet hva jeg vil og tenker om det budet som har kommet inn, sier Rakneberg selv til Romerikes Blad.
Eliteserien
Kaptein Henriksen om Sæter: – I dag får han lov til å ta seg en kald en
11 TIMER SIDEN
Eliteserien
Spøkefulle Sæter: – Det var veldig kjedelig. Må finne meg en annen idrett
12 TIMER SIDEN