Kristiansund slapp inn fire mål på en omgang: Tapte mot Molde på Aker stadion

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 04/06/2020 klokken 15:54 GMT+2

Molde flekket muskler i den andre omgangen mot Kristiansund, da Erling Moes mannskap snudde 0-1 til 4-2 på 45 minutter.

Molde

Molde så lenge ut til å slite under dagens treningskamp mot Kristiansund på Aker stadion.
Erling Moes mannskap fikk ikke ordentlig taket på oppgjøret i den første omgangen, og allerede etter 15 minutter spilt kom dagens første skremmeskudd fra Kristiansund. Flamur Kastrati viste at han fortsatt er giftig foran mål, og headet ballen i stolpen etter en ellers jevnspilt start på derbyet.
Kun minutter senere kom Pellegrino alene med keeper Craninx, men sisteskansen fikk avverget ledelse til nordmøringene.
Keeperen klarte derimot ikke å hindre KBK-ledelse til pause, da Kastrati utnyttet en Molde-feil og sendte ballen videre til Bendik Bye. Spissen gjorde ingen feil, og satt inn 1-0 til Kristiansund.

Dødballeksperten tok ansvar

Begge lag byttet nesten hele laget til 2. omgang, og det tok bare tre og et halvt minutt før Molde utlignet.
Med en mann i ryggen tok Leke James ned ballen og flikket den videre Tobias Christensen som lobbet den fint i mål forbi KBK-keeper Sean McDermott.
Ti minutter senere hadde Molde snudd til 2-1. Innbytter Eirik Ulland Andersen ble felt, og dødballeksperten tok selv frisparket. Ulland Andersen skjøt rett i mål fra nærmere 25 meter. Molde var gode i starten av 2. omgang.

Nysigneringer viste seg fram

Til tross for at Molde viste gode takter i "Rosenes by", var også Kristiansund farlig frampå på kontinger. På 2-1 til Molde etter en times spilt smalt nemlig Faris Pemi, som signerte for Kristiansund 18. mai, ballen opp i hjørnet etter en strålende kontring av gjestene.
Spenningen varte i nøyaktig sju minutter, da nok en nysignering tegnet seg på scoringslista.
KBKs keeperreserve Morice Mbaye mistet nemlig ballen helt upresset, og den tidligere Tromsø-spilleren Marcus Holmgren Pedersen kunne trille ballen i åpent mål.
Erling Knudtzon fastsatte resultatet til 4-2, og Molde revansjerte dermed det begredelige 2-1-tapet mot Sogndal tidligere i uka.
Moldes lag: Craninx, Haraldseid - Gregersen - Bjørnbak - Kitolano, Ellingsen - Hestad - Brynhildsen - Moström - Eikrem, James
Kristiansunds lag: McDermott, Sørmo - Coly - Ulvestad - Aasbak - Skarsem - Hopmark, Kalludra, Sørli, Pellegrino, Kastrati.