Aalesund - Kristiansund 1-2
Det var et hevngjerrig Aalesund som tok imot Kristiansund søndag kveld. Eliteserien 2020 har vært en brutal opplevelse for sunnmøringene. Den aller verste smellen kom borte mot Kristiansund i det motsatte oppgjøret.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Da tapte nemlig AaFK - under Lars Bohinens ledelse - hele 7-2.
– Vi har litt å revansjere. Det var en litt pinlig opptreden sist vi møtte dem, varslet Aalesund-spiller Markus Karlsbakk i et intervju med lokalavisen Sunnmørsposten i forkant av kampen.
I stedet skulle det bli nok en nedtur for AaFK. Og nok en gang følte de seg snytt.

– Det er tredje kamp på rad

For det så svært lovende ut etter den første omgangen, og det var nevnte Karlsbakk som sørget for det. Etter noen lekre kombinasjoner, slo Simen Bolkan Nordli ballen på tvers inn i feltet. På bakre stolpe fikk Karlsbakk pirket inn ledelsen.
– Det er deilig å få sjansen fra start, og så er det ekstra deilig når jeg får med meg en scoring også, sa Karlsbakk til Eurosport om sin første AaFK-scoring.
På det tidspunktet kunne de allerede ledet 1-0, for ti minutter tidligere ble Bolkan Nordli felt innenfor sekstenmeteren. Aalesund-spillernes bønn om straffe ble imidlertid ikke hørt av dommer Rohit Saggi.
– Det er som forventet. Det er ikke vits å snakke med dem (dommerne, red. anm.) om. Vi får ikke straffe likevel. Det er tredje kamp på rad. Men det er sånn det er. Vi er ikke i posisjon til å få sånne straffespark, ser det ut til, sa en småirritert AaFK-trener Lars Arne Nilsen til Eurosport.no etter kampen.

– Jævlig surt

Nilsen roset guttene sine i pausen, men ledelsen holdt ikke lenge. Først utlignet Faris Pemi med et hodestøt åtte minutter ut i omgangen, og ti minutter senere flikket Liridon Kalludra inn 2-1.
Det ble også sluttresultatet.
– Det var surt. Jeg synes guttene gjør en god første omgang. Så har vi en periode i andre omgang der de får to sjanser og to mål. Det som er gledelig, er at vi spiller nok en bra kamp og ser okei ut. Men vi greier ikke å få de berømte marginene med oss, sier Nilsen.
AaFK-kaptein Fredrik Carlsen følte også at de hadde fortjent bedre.
– Det er fokus på disse dommerne hver runde, men det er jævlig surt når vi nok en gang ikke får straffer som vi skulle hatt. Når man sliter, får man ingenting. Det er sånn det er, sa Carlsen til Eurosport.no.

Snuser på medalje

Dermed er tangotrøyenes sjuende strake tap et faktum. Nå har de 11 poeng opp til kvalikplassen. Langt lysere ser det ut for Kristiansund, som nå ligger ett poeng bak tredjeplassen.
Rosenborg og Odd har riktignok én kamp til gode. De møtes søndag kveld klokken 20.30.
– Det var en veldig god respons på pausepraten. Vi så ut som et helt annet lag i andre omgang. Det er på det nivået vi ønsker å være, sa KBK-trener Christian Michelsen.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51