OSLO / BERGEN (Eurosport):
Brann hadde kalt inn til et ekstraordinært årsmøte tirsdag kveld. Eneste punkt på agendaen: Underlaget på Brann Stadion.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
14/08/2022 KLOKKEN 18:45
Teamet er blitt til en het debatt i Bergen spesielt, men også i resten av Fotball-Norge.
Forslaget ble nedstemt etter et over tre timer langt møte. Av de 284 stemmeberittigede var 47 blanke. 107 stemte for forslaget. 130 stemte nei.
Styreleder Eivind Lunde åpnet møtet med en beklagelse.
– Vi vil beklage at vi ikke involverte medlemmene på et tidligere tidspunkt i denne saken. Det er flere årsaker til det, men mest av alt ble vi litt ivrige på å få gjort noe med treningsforholdene inn mot sesongstart, sa Lunde på møtet, som kunne følges via stream på Branns nettsider.
– Å gi slipp på naturgresset er vondt for alle, men fordelene er så store at vi må gi det en sjanse, fortsatte han i sin innledning.
Det ble meldt at det var 284 stemmeberettigede medlemmer, men allerede før man kom i gang ble det uenighet.
For det ble også protestert på innkallingen.
– Innkallingen er gjort på feil grunnlag. Medlemmene er ikke gitt anledning til å komme med innspill som man har krav på ifølge lovene, mente medlem Harald Johannessen, som fremmet forslag om utsettelse til høsten.
Han fikk støtte av flere medlemmer som tok til orde for at møtet måtte utsettes. Det ble også hysjet på medlemmer og påfølgende uenighet om metodene for stemmegivningen og anonymiteten. Det begynte allerede å bli småampert i lokalene.
Også ordlyden i forslaget ble debattert, da det fra et medlem ble påpekt at den var ledende i favør kunstgress.
Styret ga tillatelse til at det kunne stemmes om utsettelse. Dermed kunne forslaget om å legge kunstgress til seriestart falle i fisk allerede før avstemningen ble gjennomført.
En time ut i møtet ble det fortsatt jobbet med å få gjennomført en løsning for digital avstemning. I utgangspunktet var det bare lagt opp til en avstemning: Kunstgress eller ikke. Men det var før forslaget om utsettelse av møtet kom på banen.
Dermed skulle det altså stemmes over å flytte det ekstraordinære årsmøtet til etter det ordinære årsmøtet i klubben.
(Artikkelen fortsetter under):
Forslaget om utsettelse ble stemt ned, med 156 stemmer for å fortsette og 79 stemmer mot.
Dermed kunne den virkelige debatten starte.
– Dette er oppsiktsvekkende og uansvarlig, og bærer preg av å være et hasteprosjekt. Jeg klarer ikke å forstå hvorfor vi må ta denne avgjørelsen på så kort varsel. Jeg gjentar, dette er uansvarlig, uttalte medlem Tor Asle Faye Syversen, som mente ledelsen i klubben ikke har lagt saken objektivt frem.
– Brann Stadion er hellig grunn og vår katedral. Vi kan ikke risikere å bryte 100 års tradisjon basert på den kritikkverdige og mangelfulle fremstillingen. På vegne av hele Brann-familien, som vi i kveld representerer, ber jeg om å stemme nei til å legge kunstgress, avsluttet han.
Miljøaspektet ble også trukket frem og det ble påpekt at Brann ikke måtte bli en plastklubb uten sjel.
Styret i Brann tok til orde og svarte på flere punkter av kritikken.
– At dette er hastig og fort er riktig på en måte, for det ble akutt da vi fikk avklart at treningsforholdene ikke ville bli gode nå heller, sier styremedlem Krister Hoaas, og ramser opp at temaet har vært oppe på ulike møter fra 2013 og utover, under omtrent samtlige trenere.
– Dette handler ikke om plastgress. Det handler om gode treningsforhold for spillerne og laget. Alle som har drevet idrett vet at du har en hemsko dersom du har dårligere forhold enn konkurrentene, fortsatte han.
Stort sett alle medlemmene som uttalte seg var mot forslaget, men Joel Ystebø uttrykte at han hadde tvilt seg frem til at han var for, med bakgrunn i at resultatene i årene som kommer er viktige for å videreføre engasjementet og klubbens stolte tradisjoner, og at han stoler på ledelsen når de sier at det må til.
Klokken 20:51, nesten tre timer etter at møtet startet, ble det klart for avstemning.
Det ble altså nei til kunstgress før sesongstart i 2021.
– Slaget for styret er tapt. Det blir ikke kunstgress til sesongstart i år. Nå må vi prøve å gjøre det beste ut av det og prøve å få opp kvaliteten, konkluderte styreleder Lunde.
Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
14/08/2022 KLOKKEN 18:44
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
13/08/2022 KLOKKEN 16:33