• Se Mjøndalen - Kristiansund søndag 28. juni kl. 18.00 på Dplay og Eurosport Pluss 3. Sikre deg tilgang her!
TRONDHEIM (Eurosport.no):
Amahl Pellegrino meldte seg på i sesongen 2020 med en praktkamp og hattrick mot Aalesund i andre serierunde, i den smått oppsiktsvekkende 7-2-seieren. Det var det denne artikkelen skulle handle om, men brått var vi inne på et annet spor. Mer om det lengre ned.
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 KLOKKEN 17:55
– Jeg var sur da jeg ble bytta ut, for det var en kamp jeg følte jeg kunne scora fem, ler han på telefon til Eurosport fredag ettermiddag.

Kunne ikke stå på kneet mandag

Vi slår på tråden for å høre hva som skjer med kneskaden hans, som overraskende holdt ham ute fra kampen mot FK Haugesund onsdag. Det ble meldt i formiddagstimene onsdag, mens Kristiansund forsøkte å dysse ned at kantspilleren ikke var med flyet sørover.
– Det var noe som plutselig kjentes helt feil etter kampen, jeg kunne ikke gå, kunne ikke bøye kneet, kunne ikke noe som helst. På mandagen der var jeg redd for å være veldig lenge ute. Men nå har jeg tatt MR og det viste at jeg har fått et slag i leddbåndet, beskriver han.
– Hvor lenge er du ute tror du?
– Det står på hvordan kroppen responderer på skaden. Jeg har trent i dag med laget, det var en litt rolig økt med tanke på at det er tett mellom kampene, men jeg håper å være med for fullt i morgen. I så fall er jeg klar til søndag. Det håper jeg virkelig. Men jeg må være litt smart også, jeg kan ikke bare være med for å være med. Jeg håper på Mjøndalen søndag, men hvis ikke, hvert fall hjemmekampen mot Molde – den betyr litt, sier Pellegrino.

Sterke meninger om treneransettelser

KBK møter erkerivalen Molde til lokaloppgjør kommende torsdag.
Deretter vris samtalen inn på det siste, dramatiske døgnet i Trondheim. Spent på hvordan trenerjakten blir i Rosenborg framover, sier den tidligere Strømsgodset-, Lillestrøm-, Mjøndalen- og Bærum-spilleren:
– Jeg er så lei av at de samme trenerne ansettes gang på gang, istedenfor å ta sjansen på yngre, fremadstormende trenere.
Han har et klart eksempel fra sin karriere som Pellegrino mener ikke har fått muligheten han fortjener.
– Jeg har en tidligere trener i Morten Tandberg som burde fått sjansen på et Eliteserie-lag for lenge siden, med tanke på det han viste i Bærum i 2014. Da stakk toppscoreren (Pellegrino selv, han scoret ti mål på 18 kamper på vårsesongen, red.anm) halvveis i sesongen, og fortsatt så kjempet et så ungt Bærum-lag for opprykk hele sesongen.
Saken fortsetter under:

Se hva Pellegrino sa etter storseieren

Stikk i retning Tom Nordlie

2014-sesongen avsluttet Bærum på femteplass i OBOS, a poeng med nettopp Kristiansund. Neste år rykket Bærum ned, mens KBK rykket opp til Eliteserien to år senere.
– Morten er et eksempel på at man ikke tør å ta sjansen på talentfulle trenere, og at man heller ansetter Tom Nordlie og den gjengen der flere ganger. Dagens fotball passer ikke gutta fra den gamle skolen, sier 30-åringen – før han legger til:
– Hvis Tom Nordlie er aktuell som Rosenborg-trener er jeg det også.
– Kan jeg sitere deg på det?
– Ja, jeg mener det, svarer Pellegrino.
Konfrontert med Pellegrinos uttalelser sier Tom Nordlie dette til Eurosport:
– Gjenbruk av trenere er vel like vanlig som gjennbruk av spillere. Erfaring går ikke ut på dato hvis man holder seg oppdatert. Og nå har jo han lykkes fantastisk bra i KBK. Det gleder meg stort at han igjen får ut sitt potensial etter en del sesonger i forskjellige klubber med middels prestasjoner. Det er aldri for sent, sier Nordlie med et smil.

Knutsen-hyllest

Da er mannen med det slepne høyrebeinet langt mer imponert over hva ferskere trenere har fått til de siste årene.
– Se hva Kjetil Knutsen har levert i Bodø. Det var en trener som fikk sparken i OBOS, så ventet han tålmodig ett år på å overta for Aasmund Bjørkan – og se nå. De utklasser jo Rosenborg i store deler av kampen i går. Det ser ut som de har full kontroll på kampen selv på 2-1 til RBK, det er sterkt å komme tilbake etter å ha ligget under så sent.
– Så du mener Rosenborg bør gå for en litt uprøvd trener? Tore Reginiussen sa nettopp at rutine og meritter gjør det lettere i den tøffe jobben på Lerkendal?
– Det viktigste er spillestil. Skal de stå i 4-3-3 må de finne en trener som vil spille det. Første halvåret i fjor var jo bare en suppe, før de (Horneland og Karl Oskar Emberland, assistenten) gikk tilbake på det. Enten må en type som Horneland få tid til å stå for det han vil, eller så må man gå all in på 4-3-3.
– Man må se hva slags spillertyper hva man har til rådighet også. Det er unødvendig å gå for 4-3-3 hvis du ikke har typene til det. Jeg tror de har mye å tenke på før de gjør den neste ansettelsen for Rosenborg er langt unna der de skal være, og sånn har det vært de siste åra.

Michelsen-frykt

Han mener at det jobber en undervurdert og driftig trener i hans egen klubb på Nordmøre.
– Det Christian Michelsen har levert med Kristiansund er ganske stort det altså. At KBK er en øvre halvdel-klubb i Eliteserien er veldig bra. Jeg mener Michelsen fortjener sjansen i en større klubb på sikt, men jeg håper selvfølgelig ikke at han drar fra oss nå. Men at han fortjener en sjanse i en større klubb er helt klart. Jeg var redd for at han skulle dra til Vålerenga eller Lillestrøm da de så etter nye trenere. Det hadde vært kjipt med tanke på den høsten vi hadde i fjor, sier Pellegrino.
Selv har han hatt et trøblete halvår etter skaden han pådro seg på tampen av fjorårssesongen. Det tok lang tid før han var tilbake i full trening, og koronasituasjonen har gjort opptreningen vanskelig. Derfor er kneskaden ekstra ubeleilig nå, for han trenger kamptrening.
– Nå ser det ut til at jeg ikke hadde startet kampen mot Haugesund uansett, med tanke på hvordan vi stilte der. Men det var kjedelig med skaden for jeg føler jeg begynner å komme i form og jeg har behov for å spille kamper for å komme i gang. Jeg hadde trengt den kampen, for jeg var ikke i gang med trening før i slutten av mars, sier Pellegrino.
Som altså håper å komme gjennom en treningsøkt lørdag og dermed være klar for kamp mot gamle lagkamerater i Mjøndalen på søndag.
  • Se Mjøndalen - Kristiansund søndag 28. juni kl. 18.00 på Dplay og Eurosport Pluss 3. Sikre deg tilgang her!
Sett denne?

Luksusproblem i gult, Molde-uttalelser og RBK-kaos

Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31