TRONDHEIM/OSLO (Eurosport.no):
Det var cirka to timer ut i årsmøtet at kveldens høydepunkt ble tatt opp; nemlig valg av nytt styre i RBK. Flere tok til talerstolen for å debattere temaet, blant annet Valgkomiteens leder Stig Westerhus, Tor Kleveland, Erling Næss og Nils Arne Eggen.
Eliteserien
Hyller lagkompisens pasning: – Han valgte plutselig å bli David Beckham
9 TIMER SIDEN
Etter en tid ble det klart hvem som ble ny styrelder: Koteng. 331 stemmer mot Gjersvolds 244.
– Det er jo selvfølgelig hyggelig å vinne når en først stiller opp, det er det ingen tvil om, sa Koteng til den oppmøtte pressen etter det ble klart at han vant valget.
– Hva tenker du om 331 mot 244?, spør Eurosports reporter.
– Jeg tenker at det ikke er så voldsomt til flertall, så jeg må prøve å være flinkere, sier Koteng.
– Det var en grei debatt. Litt kjedelig kanskje. Det var i alle fall mange som møtte opp, sa Gjersvold. Han opplyste at han kanskje ville stille på nytt ved en senere anledning.
NRK-profilen Tore Strømøy ble forsøkt å komme i posisjon til å bli valgt, men var ikke valgbar ettersom han ikke har vært medlem i klubben lenge nok.
Se hele intervjuet med Koteng her:

Vant med 87 stemmer: – Ikke et voldsomt til flertall

For og imot Koteng

Valgkomiteens leder Stig Westerhus gikk først på talerstolen.
– Vi har vært 100 % enstemmige i valgkomiteen, men det har vær stor takhøyde under diskusjonene våre. Vi har fått mye kritikk for ikke å ha endret på styret de siste fire årene, sa han.
– Ivar Koteng var rett mann da han kom inn i 2012, men de sportslige resultatene, en økonomi som hadde gått 50 millioner i minus i 2019 uten e-cup gruppespill, samt en økende likegyldighet til det som skjer på Lerkendal gjør at vi mener tida er inne for en endring i styret, oppsummerte Westerhus.
Deretter kom Tor Kleveland på podiet som sa han var uenig i styres forslag til ny styreleder. Medlem Erling Næss forsøkte å fremme forslaget om Tore Strømøy og mener han er valgbar så lenge han er medlem.
Litt før klokken 21.30 kom benkeforslaget de fleste hadde sett for seg, nemlig på Ivar Koteng.

Ventet kamp om vervet

Det var i desember i fjor at beskjeden kom om at Ivar Koteng ikke fikk fortsette som styrelder for klubben. Valgkomiteen i Rosenborg innstilte 20. desember TrønderEnergis konsernsjef Ståle Gjersvold som ny styreleder.
Men tidlig i februar i år kom kontrabeskjeden om at Koteng stilte som kandidat dersom det kom benkeforslag på ham. 60-åringen tok over som styreformann i 2012 og har blitt gjenvalgt tre ganger tidligere.
Det var derfor ventet en kamp om styrevervet under torsdagens årsmøte.
Fikk du med deg denne fra før møtet?

Flere spente før RBKs årsmøte – se intervjuene her

Eliteserien
Forlater RBK etter syv år – klar for Glimt: – Jeg føler meg ønsket
I GÅR PÅ 13:59
Eliteserien
Discovery erfarer: RBK-keeper presenteres for Bodø/Glimt mandag
I GÅR PÅ 11:25