• Se alt om den dramatiske siste serierunden i Fotball Direkte på discovery+, søndag fra klokken 15:30!
Fredag kveld bekreftet Bent Svele, daglig leder i HamKam, at klubben har mottatt en henvendelse fra RBK angående Kjetil Rekdal.
– Rosenborg sier at de ser på Kjetil Rekdal som en av kandidatene til den ledige jobben i Trondheim. Det ser jeg på som naturlig, med tanke på den prestasjonen han har gjort og den personligheten han er. Det er helt naturlig at han blir nevnt når det er ledige toppjobber i norsk fotball, sa Svele til Discovery.
Eliteserien
Kan ha Bjørkan-erstatteren på plass – tsjekker fikk Glimt-nei
10 TIMER SIDEN
I forbindelse med årets siste Rosenborg-trening, bekrefter nå også styreleder Ivar Koteng til Adresseavisen at han har hatt to samtaler med Rekdal. En torsdag og en fredag. Flere fra styret skal ha vært involvert.
– Vi har selvsagt snakket med ham. Han er en god trener, sier Koteng til avisen, uten å ville kommentere om det nå står mellom Rekdal og Kjetil Knutsen, men sier at en avklaring kommer før jul.
Rekdal har også vært på besøk hos Rosenborg-nestor Nils Arne Eggen, som ble sitert i Adressa på at HamKam-sjefen er en «minst like god kandidat som Knutsen».
Kjetil Knutsen har ennå ikke bekreftet at han angivelig skal ha takket nei til klubben.
Hverken Ivar Koteng, Kjetil Rekdal eller Rekdals agent Morten Wivestad har besvart Discoverys henvendelser lørdag.
Etter det Discovery kjenner til, skal Rekdal ha hatt sonderingssamtaler med RBK, men det er ikke kommet så langt at det foreligger et konkret tilbud på bordet å ta stilling til ennå.
I Rekdals kontrakt med HamKam, som varer i en sesong til, er det en klausul om at han kan gå til klubber på et visst nivå mot en kompensasjon.
– Ja, dersom det er et visst nivå på klubben. I hans arbeidsavtale ligger det nok en klausul på det. Vi må være ærlige og si at Rosenborg er en av dem, sa Svele fredag.
At Rekdal har lyttet til hva Rosenborg har hatt å si, uten å informere noen i HamKam om det på forhånd, skal ha tatt flere på Briskeby på senga, men det skal ikke ha utløst noe raseri av den grunn.
Discovery spurte Svele fredag kveld hva han syntes om at Rekdal prater med Rosenborg:
– Nei, synes og synes. Det er vel hans rett, som et fritt menneske i et fritt land. Det er mekanismene i fotballen, det er slik det er.
Hammarby har bekreftet at de ikke lenger er i dialog med Rosenborg om Milos Milojevic, og at det har vært en vanskelig situasjon å kommentere på grunn av de juridiske sidene ved et potensielt kontraktsbrudd.
I den svenske hovedstadsklubben pågår det nå diskusjoner innad om hvordan de skal håndtere den spesielle situasjonen etter at klubbens trener i full offentlighet var på Trondheim-besøk.

Får servert fansens bønn – åpner opp om avtrykket han vil etterlate

Eliteserien
Ulykkesfuglen Victor (21) kunne juble – får hardtslående beskjed av Knutsen
I GÅR PÅ 12:11
Eliteserien
Tidligere Premier League-keeper klar for Eliteserie-klubb
25/01/2022 PÅ 14:44