Hugo Vetlesen har personlig hevet seg etter en litt tyngre sesong i fjor, og mot Sandefjord satt endelig den første scoringen i serien siden 2018. Laget har åpnet uten tap på de tre første kampene, etter å ha spilt uavgjort i de to første mot Mjøndalen og Vålerenga.
Derfor gir han sesonginnledningen merkelappen godkjent, før de reiser til Molde som foreløpig står med tre strake seirer.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
– Det blir veldig spennende, de har åpnet bra og har full pott. Og selvfølgelig vet vi at vi har mye å komme med også. Og så gleder jeg meg til å møte en gammel kjenning igjen også, sier Vetlesen.
Han tenker naturligvis på Ola Brynhildsen, som uker før seriestart på en litt kontroversiell måte forsvant fra Nadderud til nettopp Molde. De to har spilt sammen i årevis, både for Stabæk og også for aldersbestemte landslag.
– Vi har snakket litt. Nå håper jeg selv at han spiller og at vi får en god kamp i kampen. Jeg gleder meg til å se ham igjen, og han skal virkelig få kjenne på at han møter Stabæk, det skal ikke være lett. Det er litt takk for sist, og jeg har aldri spilt mot Ola.
Se intervjuet med Vetlesen (saken fortsetter under):

Regner med stikk fra Brynhildsen: – Ikke den skarpeste kniven i skuffen

– Skal virkelig få angre på at han dro

Det ble behørig omtalt da Stabæk-fansen markerte overgangen med bannere både på familiens eiendom og klubbens treningsbane. Diskusjonene var mange i de påfølgende dagene.
– Det ble høy temperatur da han dro, men hvordan er det der for dere spillerne og som har vært kompiser i så lang tid?
– Vi mistet selvfølgelig en veldig god spiller og personlig en veldig god kompis. Det er kjedelig det, men jeg ser poenget hans med å dra til Molde. Det er en av de beste klubbene i Norge, og et nytt miljø og flere gode spillere. Så jeg skjønner det bildet, sier Vetlesen og legger til:
– Men jeg tror han hadde hatt godt av å bli i Stabæk. Vi har virkelig noe på gang nå, og han skal virkelig få angre på at han dro til Molde, sier 20-åringen med et smil.
Litt vennskapelig fyring er det før kampen, og med glimt i øyet svarer Vetlesen at han regner med at det kommer noen stikk fra Brynhildsen i forkant.
– Jeg regner med det, men det kommer ikke så mye fornuftig ut av hans munn. Sånn har det alltid vært. Han er ikke den skarpeste kniven i skuffen, sier Stabæks midtbanemann med et lurt smil.

– Han skal ikke melde på skarpe kniver i skuffer

Brynhildsen selv tar uttalelsene fra Vetlesen med en latter, når Eurosport legger dem frem for ham og spør om han ønsker å svare.
– Bare at jeg gleder meg, og at Hugo kanskje ikke er mannen som skal melde på skarpe kniver i skuffen, responderer Molde-spilleren med et glis.
I midtukerunden sikret Stabæk seg årets første seier i tillegg til å holde nullen, mens Molde samtidig kapret tre poeng på dramatisk vis mange minutter på overtid mot Start.
Derfor er det kanskje for Stabæks del lov å håpe at lagets formpiler er i ferd med å krysses på midten?
– Ja, forhåpentligvis. Vi har vært gode defenstiv, men har fortsatt et par knepp opp på det offensive. Det vet jeg, men relasjonene må sitte litt mer, og jeg håper det kommer gradvis. Det har det gjort hittil, og det tyder på at vi er på gang, sier Vetlesen.

På tredjeplass i verden på spesiell trener-liste: – Det var rart å se

Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
27/10/2021 PÅ 17:53