• Se Mjøndalen - Stabæk onsdag fra klokken 19:00 på discovery+!
Tirsdag bekreftet Stabæk at de hadde sikret seg den danske stopperen Kasper Pedersen fra Esbjerg, i det som er Eirik Kjønøs første signering som hovedtrener i bærumsklubben.
Pedersen hentes inn for å heve nivået i den bakre fireren og i laget generelt, noe hovedtreneren jobber aktivt med.
Eliteserien
Solbakken med Molde-stikk: – Så fikk jeg sagt det også
23/09/2022 KLOKKEN 11:52
– Vi har vært på jakt etter en god spiller i hvert ledd. Det har vært det viktigste for oss, altså å hente inn spillere som kan bidra fra første stund. Kasper er en rutinert stopper som vi har sett på i lang tid, sier sørlendingen til Discovery.
– Så Pedersen er første ledd i en større plan om å heve det generelle nivået i spillertroppen?
– Ja, det kan du si. Kasper har nå signert en lengre kontrakt (2.5 år, journ.anm), og det er ikke bare lett å gå gode spillere til å signere langtidskontrakter med Stabæk i den situasjonen vi er i nå, svarer Kjønø, som sikter til at Stabæk nå ligger helt sist i Eliteserien, og har ikke vunnet en seriekamp siden 27. mai.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Tårevåt avskjed for OL-veteranen: – Takk til alle som har holdt ut

Sykdom i troppen

Signeringen har ikke noe sammenheng med at stopper Nicolas Pignatel Jenssen måtte ut til pause i kampen mot Lillestrøm sist runde, bekrefter Kjønø.
Det skal isteden være snakk om sykdom i troppen, og at Pignatel Jenssen følte seg dårlig underveis i kampen. Til Discovery forteller hovedtreneren at en stor del av troppen har vært rammet av magesjau de siste dagene.
– En av tre i troppen har vært syke, men nå ser det ut til at stort sett de fleste er tilbake på beina og klare for kamp mot Mjøndalen. Det er vi veldig glade for, sier han.
For sikkerhets skyld: Eirik Kjønø forteller at det ikke skal dreie seg om noe mer enn vanlig magesjau, og at det ikke er snakk om et nytt koronautbrudd i troppen.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Mister fullstendig styringen i finalen: – Dette har aldri skjedd før!

Gjenforenes med gammel elev

Samme dag som Stabæk bekreftet avtalen med Kasper Pedersen, kunne Discovery erfare at Grorud-spiller Martin Høyland signerer for de mørkeblå innen kort tid. Høyland gjenforenes dermed med sin tidligere sjef i Grorud, Eirik Kjønø.
– Hva kan du si om en mulig gjenforening med Martin Høyland i Stabæk?
– Det svirrer noen rykter, merker jeg. Jeg blir ikke overrasket om det skjer noe på overgangsfronten snart, ler han hemmelighetsfullt.
Høyland-overgangen ble bekreftet onsdag ettermiddag, i det Stabæk beskriver som en «svært viktig» signering. Les mer om overgangen her.
Martin Høyland har spilt i Grorud siden han kom fra Vindbjart i 2016, og midtbanespilleren har spilt samtlige kamper for Grorud den inneværende sesongen.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:

Se oppsummering av nattens OL-høydepunkter

Kirkevold-sagaen

Overgangssirkuset i Bærum stopper derimot ikke helt her. Mandag meldte den danske klubben Hobro at Pål Alexander Kirkevold forlater klubben, og at han var enig med Stabæk om en kontrakt.
Kort tid senere slettet danskene disse opplysningene, og det ventes fortsatt på en avklaring rundt «Mål-Pål».
– Det stemmer ikke helt at det er klart. Det gjør det ikke. Men vi er i god dialog. Det ser bra ut så langt, for å si det sånn, men det er ingenting som er signert eller på plass, sa Bjarmann til Budstikka mandag.
Eirik Kjønø vil ikke nevne navn overfor Discovery tirsdag, men det har vært liten tvil gjennom flere uker at Stabæk jakter ny spiss.
– Vi skal ha en spiller i hvert ledd. Det er ting på gang. Bare å følge med utover uka, sier en kryptisk Kjønø.
Sett denne?

Henriks OL-skole: – Du har faktisk litt magemuskler

Eliteserien
VIF politianmelder supporter etter pyrokasting: – Dette reagerer vi sterkt på
23/09/2022 KLOKKEN 09:11
Eliteserien
Sa nei til Rosenborg-forlengelse: – Vanskelig og trist
22/09/2022 KLOKKEN 10:39