Martí Cifuentes er ferdig som trener i Sandefjord etter sesongen. Eliteserie-klubben oppga stor usikkerhet rundt økonomien som grunn til at de ikke forlenger kontraktene med Cifuentes og fysisk trener Jordi Gonzalez.
Dermed står de fritt til å velge ny klubb etter sesongen. I Danmark er Aalborg på trenerjakt, ettersom Jacob Friis har sagt opp. Den danske avisen Berlingske skriver at det er naturlig å koble Cifuentes til den jobben, ettersom AaB skal ha signalisert at de ønsker en trener som har fått maks ut av de tilgjengelige ressursene tidligere, slik Cifuentes i stor grad har gjort i Sandefjord, som ligger på en relativt trygg ellevteplass i Eliteserien.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Spanjolen ønsker ikke å gi noen kommentar til avisen om han er kontaktet av Aalborg eller ikke, men han sier også følgende på spørsmål om han kunne sett seg selv i den danske ligaen:
– Det ville selvfølgelig vært et godt steg for meg. Superligaen er nok den sterkeste av alle de skandinaviske ligaene.
I Aalborg er norske Inge André Olsen sportsdirektør. Han har ikke besvart Eurosport.nos henvendelser fredag kveld, men avviser ikke overfor BT at Cifuentes er aktuell.
– Vi har foreløpig ikke tenkt å kommentere noen navn, men når du spør meg om ham, så ville det være feil å si «ingen kommentar», for jeg kjenner godt til treneren.

Avviste at konflikt var bak avgjørelsen

Sandefjord har sagt seg godt fornøyde med prestasjonene laget har klart under Cifuentes' ledelse, men har gjentatt at kostnaden ved å beholde ham og teamet hans ble for stor.
– Jeg har snakket med ham og kommet fram til den konklusjonen at å tilby et trenerteam vesentlig lavere lønn, når de har gjort en så god jobb, ville vært respektløst. Det ville vært tåpelig, rett og slett, sa styreleder Gunnar Bjønness til Eurosport.no da det ble klart at treneren ikke blir å se i Sandefjord neste sesong.
Han avviste da at avgjørelsen hadde noe å gjøre med en tidligere offentlig krangel mellom Cifuentes, klubben og daglig leder Espen Bugge Pettersen.
Cifuentes har skrevet følgende på Instagram om situasjonen i Sandefjord:
«Det er med tungt hjerte jeg kommer med denne kunngjøringen i dag. Klubben bestemte i går at våre kontrakter ikke vil bli fornyet etter denne sesongen. Det er en fantastisk reise vi er på og det har vært en opplevelse for livet å trene dette laget. Vi vil alltid være takknemlig for muligheten vi ble gitt av styret og eieren av klubben, Gunnar, i 2018 da laget var i en veldig vanskelig periode.»
Sett siste Indre Bane?

Cifuentes-exit, Moldes hodebry og Kåre Ingebrigtsen til Lerkendal

Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00