Kjetil Knutsen og Bodø/Glimt har akkurat slått Rosenborg 5-1 på Aspmyra. Det skjer syv dager etter at laget som spiller i gult sikret klubbens, og landsdelens, første seriegull.
Fra benken til årets seriemester jubler Kjetil Knutsen like hjertelig for hver av scoringene. Gleden står i stor kontrast til det han opplevde da han ikke fikk forlenget kontrakten med Åsane i 2016.
UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 PÅ 23:08
Sist uke skrev VG at Knutsen vurderte å gi seg som fotballtrener, før han ble kontaktet av Bodø/glimt.
– Det er klart at etter Åsane må man sette seg ned og vurdere. «Hva er det jeg holder på med?», både med tanke på meg selv, og om det er verdt det med tanke på totalen, så det var en runde jeg måtte ta, sier Kjetil Knutsen etter storseieren mot RBK til Eurosport.
Trenerforholdet i bergensklubben ble avsluttet etter tre år. Da hadde Knutsen ledet laget fra spill i 2. divisjon til 8. plass i OBOS-ligaen.
– Jeg har hatt noen tøffe avganger. Flammen har vært der hele tiden, men kanskje har den vært for stor i forhold til omgivelsene. Jeg har måtte sett meg selv i speilet og stilt meg spørsmålet om jeg stiller for tøffe krav, sier Knutsen.
Se reportasjen om Kjetil Knutsens reise. (Artikkelen fortsetter under videoen).

Var så langt nede at han vurderte å legge opp - så fikk Glimts suksesstrener en viktig telefon

Balansen mellom krav og kjærlighet

Kravene han stiller ser ut til å fungere i Bodø/Glimt, men at han i det hele tatt skulle fortsette trenerkarrieren etter den turbulente avskjeden med Åsane, var alt annet enn selvsagt.
– Det er en del tilfeldigheter i livet. Det var kanskje så enkelt som at kom det en telefon fra Aasmund (Bjørkan), og den første praten var veldig god. Da vokste det noe i meg som motiverte meg. Jeg tok en prat med familien, og utrolig nok så backet de opp atter en gang. Da var det bare å gå all in igjen. Det er kanskje så enkelt, sier Knutsen om at han valgte å fortsette som fotballtrener.
Dermed kunne han fortsette å stille krav, og i Bodø/Glimt fant han en klubb hvor alle dro i samme retning. De høyeste forventningene, har han likevel til seg selv.
– Først og fremst tror jeg det begynner med hvilke krav du stiller til deg selv. Det er i alle fall min inngang hver eneste dag, at jeg skal stille tøffest krav til meg selv, med tanke på det som skal legges ned av jobb og at flammen som skal være i deg hver gang du møter på jobb, sier Knutsen og fortsetter nærmest poetisk:
– Men du må også finne balansen mellom krav og kjærlighet, for du kan ikke stå og gaule hele tiden. Du må også vise omsorg og kjærlighet. Det er hele tiden en balansegang mellom hvordan du jobber inn mot gruppen og enkeltspillere, men krav kommer vi aldri unna i toppidretten, sier Knutsen.

– All in, eller så lar du være

Kjetil Knutsen har ikke akkurat kjørt E6 til øverste nivå i norsk fotball, heder og ære og seriegull med Bodø/Glimt. Han har vel heller tatt i bruk kommunale veier, møtt på en del veisperringer underveis og til slutt havnet i Bodø. Nå håper han at det kan motivere andre.
– Den reisen som jeg har fått være med på, den er hinsides. Det er veldig mange trenere der ute, og jeg føler vel ikke at jeg har hatt den letteste veien, så jeg håper det kan være til motivasjon for unge trenere som drømmer om å jobbe på øverste nivå. Stå på og fortsett å jobbe, så er alt mulig, sier Knutsen.
Uansett om han har stått på sidelinjen og ledet Hovding, Fyllingsdalen, Åsane eller Glimt, har mottoet vært det samme.
– Enten er det all in, eller så lar du være. Den dagen jeg er på 95 prosent eller 98 prosent skal jeg rekke hendene i været å si at nå holder det, forteller Knutsen.
Dermed lover han å gi alt for Bodø/Glimt også i fortsettelsen, for nå er det vanskelig å se for seg en framtid som dreier seg om noe annet enn norsk fotball og Glimt.
– Nei, det blir veldig vanskelig. Jeg er en lojal mann. Det er noen som må gjøre dobbel jobb hjemme fordi jeg er her, så det skal være gode prosesser på alt, men denne klubben er jeg helt ekstremt glad i, sier bergenseren.
Sett denne?

Derfor mener ekspertene Glimt-stjernen bør vrake RBK

UEFA Europa Conference League
Glimt rystet Mourinho og Roma igjen – utlignet på dramatisk vis
04/11/2021 PÅ 21:54
Eliteserien
Eksperten lovpriser Berg-erstatteren: – Enda skarpere enn Patrick
27/10/2021 PÅ 08:10