Populære sporter
All sport
Vis alt

Knutsens hårete mål for Glimt: – Nesten ikke mulig

Sondre Skandsen

Oppdatert 23/01/2021 klokken 20:56 GMT+1

Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud tror ikke Glimt kommer til å bli enda bedre i 2021.

Junker og Bodø/Glimt jubler for seier.

Foto: Eurosport

Da terminlisten ble offentliggjort 20. januar snakket Eurosport med Glimt-trener Kjetil Knutsen på Skype. Da fortalte han om klubbens inngang til 2021-sesongen.
– Vår inngang er at vi skal tenke utvikling og løfte laget en del prosenter i forhold til 2020 så vi kan være med å konkurrere i Europa.
Tor Ole Skullerud, ekspertkommentator og tidligere fotballtrener, sliter med å se realismen i at gultrøyene skal bli enda bedre i 2021.
– Det tror jeg nesten ikke er mulig. Du får ikke erstattet målpoengene som Glimt hadde fra indreløperposisjon og framover på banen. Det var helt sinnssyke tall. Du får ikke en tilsvarende sesong, sier han.
Han understreker at han ikke avskriver Glimt i tittelkampen på tross av dette.
– Det er mulig å vinne Eliteserien igjen. Men de kommer ikke til å være i nærheten av å vinne på samme måte som i fjor.
Akkurat når det kommer til å erstatte en spiller som Zinckernagel, er Knutsen enig med Eurosport-eksperten.
– Zinckernagels avgang er jo et bilde på hvor Glimt er i hierarkiet. Vi kommer ikke til å klare å erstatte han. Nå som han er borte må vi finne han igjen, og det gjør vi enten internt eller eksternt, så må vi jobbe med han og sette han inn i vårt samhandlingsmønster. Det gir både utfordringer og muligheter.
– Vi kommer ikke til å klare å erstatte noen av de spillerne vi har mistet eller eventuelt mister, så vi må tenke på nye typer som kan passe inn i vår måte å spille fotball på.
Om Glimt skal vinne sin andre serietittel på rad, må det hentes forsterkninger. Skullerud tror ikke den fremadstormende yngre gjengen som presser på for en plass i elleveren holder seriegullnivå riktig ennå.
– Jeg tror man må hente noen til klubben for å få noen som er i nærheten av Zinckernagel. De som er i klubben i øyeblikket er unge og spennende. Men det kommer til å ta tid å få de på plass. Skal de være tittelkandidat igjen så må de hente utenfra.
Mannen som ble kåret til årets trener er for øvrig helt klar på at sesongen ikke blir noen bonussesong eller hvilepute for de regjerende mesterne.
– Vi begynner helt på null igjen, og for Bodø/Glimt er det tidenes viktigste sesong. Vi skal ut i serie og cup, i tillegg til at vi skal representere laget i Europa, noe som er en helt ny utfordring for vår del.
Setter Molde skapet på plass i år?
picture

Sjekk stuntet bak Molde-sjefens rygg

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame