• Se Mjøndalen - Bodø/Glimt på discovery+, søndag kl. 17!
Zorya Luhansk - Bodø/Glimt 1-1
Både Glimt og Roma var allerede videre, og Glimt toppet sin gruppe med elleve poeng etter fem kamper. Roma fulgte like bak med ti. Torsdag vant Roma, mens Glimt tok ett poeng etter 1-1 i Ukraina.
Eliteserien
Flere profiler på utgående kontrakt: – Vi ønsker å beholde han
I GÅR PÅ 13:07
Glimt ender dermed sitt første gruppespill i Europa med tre seirer, tre uavgjorte, 14-5 i målforskjell og andreplass i gruppa.
Blant annet står vanvittige 6-1 over Mourinho og Roma på Aspmyra, og 1-1 i Italia mot samme lag, igjen som råsterke minner.
– Det er viktig å se på det vi har vært med på. Totalen i turneringen er jeg utrolig stolt av. Jeg føler vi har store høydepunkt, egentlig alle kampene hjemme, men både hjemme og borte mot Roma, har vi vært på toppnivå. Samtidig har det vært stabilt og vi har tatt poeng i alle kampene, sier Kjetil Knutsen på pressekonferansen etter kampen.
– Dessverre var det ikke godt nok til å vinne puljen, men vi er videre, påpeker han.

Fortelle om kort tid

Romas gruppeseier gjør at de er direkte kvalifisert til åttedelsfinalen. Glimt skal ut i et omspill.
– Vi kommer fra en liten by langt opp mot nord. Jeg føler vi har fått støtte fra publikum i Bodø og omegn, og føler også at prestasjonene vi har gjort har gitt gode opplevelser for publikum i hele Norge, sa Knutsen på pressekonferansen.
Omtrent samtidig melder Adresseavisen at RBK-styret sitter samlet og diskuterer Milos Milojevic. Knutsen har i lengre tid vært linket til Lerkendal som trøndernes førstevalg.
Les også: Hevder partene nærmer seg enighet – må ut med millionbeløp til Hammarby
Foreløpig er det ikke konkludert med noe som helst – offentlig.
Etter kampen mot Zorya torsdag kveld, ble Knutsen spurt av rettighetshaver Viasat om hvordan han opplever all viraken rundt hans person og spekulasjonene rundt trenerjobben i Rosenborg.
– Jeg opplever at jeg er veldig rolig. Jeg har hatt behov for å ha en prosess som omhandler de nærmeste. Jeg har vært fem år i Bodø/Glimt. Man må alltid tenke gjennom ting, jeg har jobbet med de samme spillerne over tid. Trenger de noe nytt? Alle slike ting i den prosessen, og hva som skjer i Rosenborg og andre steder er ikke så viktig for meg, svarte Knutsen, og la til:
– Det viktigste for meg er at jeg kjenner på om jeg har den kraften og energien som skal til der jeg er. Det er ikke så veldig mye tid jeg trenger nå før jeg kan fortelle litt mer nøye hva som skjer, fortsatte han.

– Gi litt f

For først skal nemlig fokus rettes mot søndagens kamp. Da kan de, med uavgjort eller seier mot nedrykkstruede Mjøndalen, sikre seg sitt andre strake seriegull i Eliteserien.
– Nummer en er å få denne kampen ut av beina, og at vi bruker minst mulig energi inn til søndag. Vi har stått i en sesong nå som har vært utrolig givende og utrolig lærerik, og jeg føler spillerne har hatt et fokus som har imponerende, sier Knutsen.
– Vi har spilt enormt med kamper (45) og en del av dem har trent lite. Nå gjenstår den aller siste kampen, og vi har en fantastisk posisjon. Jeg tror vi mer enn noen gang skal tenke på å gjøre en optimal prestasjon, slippe oss litt løs og gi litt f i alt annet enn det som skal til for å skvise ut det siste av sitronen.
Alt ligger i Knutsen og Glimts hender.
– Så får vi et svar søndag klokken 19. Enten blir det gull, eller så blir det sølv, smiler han.
Kanskje får vi da også svaret på hvor han skal være neste sesong.
Så du denne spesialen om Glimts bragd på Aspmyra?

Bodø/Glimt-spesial: De historiske dagene da Roma fikk bank

Eliteserien
Knutsen om det kommende overgangsvinduet: – Et vanskelig marked
I GÅR PÅ 13:06
Eliteserien
Rekdal endelig klar – gjenforenes med «Paco»
I GÅR PÅ 08:02