Populære sporter
All sport
Vis alt

Knutsen med gode nyheter til Glimt-fansen: – Mye tyder på at han blir værende

Publisert 05/08/2022 klokken 19:19 GMT+2

Det har nesten virket som at Ola Solbakken (23) har vært på halve Europas lepper det siste halvåret. Trønderen har vært linket til storklubber som Roma og Napoli, men nå kan det se ut som at han blir værende i Bodø – enn så lenge.

Glimts nye overgangsstrategi: – Klubber ber oss om å grave dypt ned i lommeboken

  • Se Bodø/Glimt - Odd lørdag fra klokken 15:30 på discovery+ og Eurosport Norge
ASPMYRA (Discovery):
– Ola er Glimt-spiller, og det jeg kan si er at mye tyder på at han blir hos oss ut sesongen.
Det sier Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen når Discovery lufter stemningen på Aspmyra etter 5-0-skalpen over Zalgiris Vilnius onsdag. Med et såpass solid resultat i banken før returoppgjøret, er det mye som skal gå galt for at de helgule fra Bodø ikke kommer seg til playoff til Champions League.

– Dårlig timing

For bodøværingene er allerede sikret et europeisk gruppespill, der de med avansement til playoff garantert spiller i Europa League-gruppespillet til høsten.
Det er et eventyr Ola Solbakken selv ikke er fremmed for å være med på.
– Ja, det ser ut til å bli en bra høst her, så det kan fort hende at jeg blir her det neste halvåret. Jeg har et halvt år igjen av kontrakten, og per nå er det ikke så mye nytt med min situasjon. Fokuset mitt er å komme tilbake på banen, meddeler lynvingen til Discovery, som har slitt med en skade i skuldra denne sesongen.
Skaden kom på verst tenkelig tidspunkt for mannen fra Melhus. 23-åringen så ut til å være på vei til utlandet, men så ble han skadet og ting sa stopp.
Det kan også bety at Glimt ikke får solgt Solbakken dette vinduet, noe som fører til at de går glipp av flere millioner. Kontrakten til Solbakken løper, som Solbakken selv er inne på, ut ved årsskiftet.
– Det var dårlig timing med den skaden, både for meg og Glimt, sier han, og understreker samtidig at han neppe er tilbake på banen i august.

Skryter av «vikaren»

Det er gode nyheter for Glimt-fansen, som med det kan ha god dekning på høyrekanten i høst. Joel Mvuka har storspilt i Solbakkens fravær, senest mot Zalgiris i midtuken. I tillegg har Glimt hentet Nino Zugelj som kan bekle den samme kantposisjonen.
Solbakken legger ikke skjul på at han har latt seg imponere av 19 år gamle Joel Mvuka.
– Det går jo ganske bra uten meg også. Mvuka gjør det veldig bra, så jeg får komme meg på banen og ta plassen tilbake, smiler trønderen til Discoverys utsendte.

Fire spillere inn

Med Europa i boks må Glimt også belage seg på et tett kampprogram i tiden som kommer, noe som betyr at nordlendingene trenger bredde i troppen.
Fram til nå har Bodø/Glimt hentet fire spillere: Lars-Jørgen Salvesen (Strømsgodset), Julian Faye Lund (Rosenborg), Lucas Kubr (Sint-Truiden, Belgia) og Nino Zugelj (Maribor), i tillegg til at Sigurd Kvile og Sebastian Tounekti har kommet tilbake fra låneopphold i henholdsvis KBK og Groningen.
Ut har Joshua Smits (Willem II, Nederland) og Victor Boniface (Union Saint-Gilloise, Belgia) gått.
– Det er mye som skal til for at vi lar noen flere gå dette vinduet. Vi solgte Victor denne uken, og det føler vi var god timing. Vi er ikke en selgende klubb, men vi skal selge når tiden er rett for det, understreker Kjetil Knutsen.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Solbakken om framtiden: – Kan fort hende jeg blir her i høst

Endret overgangsstrategi

Tidligere har Bodø/Glimt hentet spillere fra klubber på en «lavere» hylle, slik som Solbakken fra Ranheim, Lasse Nordås fra Strømmen og Sondre Brunstad Fet fra en benketilværelse i Aalesund. De siste overgangsvinduene har vinden derimot blåst i en annen retning, der Glimt nå vender blikket oppover til mer erfarne og rutinerte spillere på toppnivå.
Det ferskeste eksempelet er kjøpet av Lars-Jørgen Salvesen fra Strømsgodset.
Endringen er en bevisst strategi, ifølge Knutsen.
– Ja, vi har endret overgangsstrategi. Vi har litt momentum nå som vi er midt i sesongen, med den Europa-reisen vi nå er i gang med. Vi må hente spillere som styrker laget, men vi må samtidig ha to tanker i hodet. Vi har nettopp hentet Lucas Kubr (18 år, journ.anm), som er en spiller vi skal utvikle på sikt, sier Glimt-treneren.
– De klubbene vi henvender oss til for kjøp sier ikke bare «ja, vær så god». De ber oss om å grave dypt ned i lommeboken. Prisnivået for Glimt, slik som i resten av Norge, har gått opp, og det må vi forholde oss til, legger han til.
Sett denne?
picture

Ler av Discoverys spørsmål: – Hvis du ser på Zlatan

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame