Det er ingen hemmelighet at flere av spillerne i Bodø/Glimt har vekket interesse i utlandet.

Eliteserien
Avviser mistillit: – Da har du ingenting i denne bransjen å gjøre
7 TIMER SIDEN

Philip Zinckernagel er allerede på plass i Watford, men også Kasper Junker, Fredrik Bjørkan og Patrick Berg har vært ryktet bort fra den regjerende seriemesteren.

Nå advarer Bodø/Glimts suksesstrener, Kjetil Knutsen, sine egne spillere mot å forlate Glimt på et for tidlig tidspunkt.

– Vi har en utrolig fin arena for veldig mange av våre spillere. Vi ønsker å utvikle et lag, men vi ønsker også å utvikle spillere som skal gå til et høyere nivå. De skal gå videre når tidspunktet er riktig både for klubben og spillerne.

Gull-treneren er ikke sikker på at det tidspunktet er nå.

– Jeg er veldig usikker, på vegne av spillerne, om dette januar-vinduet er det riktige tidspunktet, sier Glimt-treneren til Eurosport.

En av årsakene til det er at Glimt skal spille Champions League den kommende sesongen. Det kan åpne flere dører for de allerede attraktive spillerne i klubben fra Bodø.

– Dersom vi løfter laget og viser at vi kan prestere i Europa, så viser det seg veldig ofte at det er enda flere spennende arenaer som blir mulig for våre spillere. Jens Petter Hauge er et godt eksempel på det, sier Knutsen.

– Betyr det at du synes de bør vente til sommeren, eller enda lengre?

– Det kommer ann på. Det er mange X-er i det skjemaet. Det handler om hvilke klubber som kommer på banen og på hvilket tidspunkt. All logistikk vi jobber med går ut på at vi prøver å være i forkant på de spillerne som vi vet er nærmest å forlate Glimt. Det er en kontinuerlig prosess, sier Knutsen.

Samtidig er bergenseren tydelig på at fokuset for alle spillerne som fortsatt er i klubben, er 100 prosent på Glimt, og hvordan de skal utvikle seg videre.

For å klare det, er det mange som mener at de gulkledde er avhengig av å erstatte nevnte Zinckernagel.

– Philip Zinckernagel er gått, og det er jo litt der Glimt er i hierarkiet. Han kommer vi ikke til å klare å erstatte. Vi må finne en ny type, enten har vi han internt, eller så må vi finne han eksternt, og så må vi jobbe med den spilleren og sette han inn i vårt samhandlingsmønster. Det gir oss noen utfordringer, men også noen muligheter.

Hvem som fyller tomrommet etter dansken, og eventuelt andre nåværende Glimt-spillere, vil vise seg når Bodø/Glimt spiller sesongens første kamp hjemme mot Brann 5. april.

Eliteserien
Eksperten avskriver «ny Bohinen» – Bjarmann svarer
11 TIMER SIDEN
Eliteserien
Topp motivert for comeback etter alvorlig skade: – Hele klubben står bak Mos
12 TIMER SIDEN