Overgangsmarkedet fremstår som tammere enn normalt som følge av koronautbruddet.
Norske klubber har permittert spillere, helt eller delvis, og flere har også gått med på et vesentlig lønnskutt.
Det bidrar til at spillere som i fjor viste seg frem i Eliteserien trener på egen hånd fordi de i øyeblikket ikke har en arbeidsgiver etter at kontrakten gikk ut ved årsskiftet.
Eliteserien
Gåsehud og kaos i klubbene – tatt på senga av pølsespørsmål
10 TIMER SIDEN
Utgangspunktet for denne listen er spillere som var bundet til en Eliteserie-klubb i 2019-sesongen eller skulle ha spilt der i år dersom de hadde forlenget kontrakten.
(Saken fortsetter under):
Vi har samlet noen av de mest profilerte til en ellever som kanskje kunne ha slått bra fra seg i norsk fotball? Deres forrige arbeidsgiver er i parentes.
Keeper: Emil Thowsen Harloff (Brann)
Lagets eneste spiller som ikke har fått Eliteserie-tid, men keepertalentet er på klubbjakt etter at kontrakten med Brann gikk ut ved årsskiftet. 21-åringen har sittet på benken for Brann ved flere anledninger. Forrige høst var han på utlån til Nest-Sotra.
– Jeg hadde så å si noe klart utenfor Bergen, men en korttidskontrakt gikk rett i vasken fordi det ikke blir fotball før sommeren. Det er ikke helt enkelt nå, så jeg må bare begynne litt på nytt når det tar seg opp igjen, sier han til Eurosport.no.
Back: Christopher Lindquist (Strømsgodset)
Var en av flere som ikke fikk fornyet kontrakten etter at Henrik Pedersen tok over Strømsgodset. Har trent med både Sarpsborg 08 og Ull/Kisa gjennom vinteren.
– Jeg har vært litt rundt omkring. Jeg var med Ull/Kisa til Marbella, så var det karantene i to uker. Og nå står alt stille, så det er ikke så lett. Men jeg vet det jobbes med, jeg har en agent som jobber med ting, sa den tidligere Godset-spilleren til Eurosport.no i mars.
Midtstopper: Kaj Ramsteijn (Aalesund)
Avsluttet opprykkssesongen til AaFK med en korsbåndsskade. I etterkant har han flyttet til Nederland, kansellert et bryllup og funnet seg ny agent. På bedringens vei etter skaden, men går langt i å utelukke Norge.
– Jeg stortrivdes i Aalesund. Dessverre spilte jeg kun ett år i Eliteserien. Jeg er glad jeg er tilbake i Nederland. Jeg tenker ikke på Norge, sa han til Eurosport.no tidligere i april.
Midtstopper: Henning Hauger (Strømsgodset)
Har med seg to tidligere Godset-kollegaer i backfireren og får med sin rutine en litt uvant stopperplass. 34-åringen fikk ikke fornyet kontrakten i Drammen og bor nå i Bærum.
– Planen har hele tiden vært å spille videre. Det har vært litt dialog med forskjellige klubber før koronaen tok helt av, sa Hauger til Eurosport.no i april.
Back: Stian Ringstad (Haugesund)
Havnet i en vrien situasjon med kyssesyken etter at kontrakten hans med Haugesund gikk ut. Tidligere den samme sesongen var han i Strømsgodset. Har bekreftet at han har fått tilbud i vinter, men kyssesyke og korona har gjort ting mer vanskelig.
– Det har vært en utfordring. Det har vært helt håpløst egentlig, men jeg er på bedringens vei, sa Ringstad til Eurosport.no i slutten av mars.
Kant: Mushaga Bakenga (Ranheim, lån fra Tromsø)
Spilte sin foreløpig siste Eliteserie-kamp da Ranheim rykket ned etter tap mot Rosenborg i siste serierunde i 2019. Den tidligere RBK-eren har ikke ønsket å gi signaler om hva fremtiden bringer, men får på dette laget en plass på kanten. Er den eneste spilleren på dette laget som ikke ville ha spilt i Eliteserien dersom kontrakten ble forlenget med sin forrige arbeidsgiver.
Sentral: Mohammed Fellah (Vålerenga)
Returnernte til Vålerenga i september for å spille seg gradvis varmere i trøya etter mye skadeplager. Endte kun opp med å få sjansen som innbytter i seks kamper, kontrakten ble ikke forlenget. Har ikke svart på henvendelsene fra Eurosport.no.
Midtbane: Martin Rønning Ovenstad (Strømsgodset)
Gikk i lang tid og ventet på å få et nytt kontraktstilbud fra Strømsgodset og til slutt gikk drømmen i oppfyllelse. Den kontrakten har nå gått ut. Spilletiden i 2019 ble svært begrenset med kun ti Eliteserie-kamper totalt. Seks var som innbytter. Har ikke svart på henvendelsene fra Eurosport.no.
Kant: Kristoffer Larsen (Sarpsborg 08)
Den tidligere Sarpsborg 08-spilleren var i samtaler med flere klubber og nærmet seg en ny start før koronaviruset satte en stopper.
– Det er jo kjipt. Jeg var jo i samtaler med flere klubber. Noen var litt mer konkrete enn andre. Hadde alt vært som normalt, så hadde jeg nok vært i en klubb nå, sa han til Eurosport.no i mars.
Spiss: Daniel Braaten (Stabæk)
Presenterte seg som «flodhesten som løper ned folk» da han signerte for Stabæk før 2019-sesongen. 37-åringen fikk beskjed om at han ikke fikk ny kontrakt med Nadderud-klubben, blant annet fordi hans alder ikke passer helt med hvordan Stabæk vanligvis opererer og at de heller ser etter yngre krefter. Har ikke besvart henvendelsene fra Eurosport.no.
Spiss: Sindre Mauritz-Hansen (Stabæk)
En annen spiss som ikke fikk forlenget med Stabæk. Mauritz-Hansen har etter en tung skadeperiode ekstremt lyst til å vise hvilken målsnik han er. Herjet på utlån fra Stabæk til Strømmen i 2018, men lysken har ødelagt det siste året fotballmessig for 25-åringen. Trente med Lillestrøm før den siste operasjonen i mars, og utelukker ikke at det kan bli spill for OBOS-klubben i år.
– De har lyst på meg hvis jeg er frisk. Alle indikasjoner er at de vil signere meg, sa goalgetteren i april.
Rosenborg-trener Eirik Horneland slipper trolig å være uten kontrakt etter denne sesongen:

Indre bane i karantene: Horneland om ny kontrakt, forholdet til fansen og Fagermos utspill

Eliteserien
Her er dagens gladmelding: Full gjenåpning for idretten
11 TIMER SIDEN
Eliteserien
Spilte med hjernerystelse: – Ikke tid til å tenke på hva som skjer om fem år
13 TIMER SIDEN